myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Cât de bine şi-a făcut treaba Serviciul de gospodărire a apelor?

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov a prezentat, azi, în şedinţa Colegiului Prefectural, raportul de activitate pentru prima jumătate a anului 2017.

Imobiliare.ro

Astfel, în această perioadă, potrivit raportului, au fost efectuate mai multe lucrări de reparaţii şi întreţinere ale amenajărilor hidrotehnice, dar şi unele intervenţii pentru stoparea eroziunilor. Au fost monitorizate permanent cursurile de apă (din punct de vedere cantitativ şi calitativ) şi a lucrările hidrotehnice din administrare şi transmiterea datelor ce caracterizează corpurile de apă conform fluxului informaţional.

„Au fost emise de către SGA Braşov 58 de avertizări privind manevre la barajele din administrare, 16 informări la depășirea pragurilor de precipitații înregistrate la stațiile hidrometrice din rețeaua națională aferentă judeţul Brașov, precum şi una la atingerea pragurilor de apărare pe cursurile de apă. În primele şase luni au fost aplicare de măsuri specifice preventive pe cursurile de apă, la prizele de apă apă (Ghimbășel, Vulcan și Dâmbu Morii), derivaţii şi în exploatarea barajelor, pe timpul avertizărilor hidrometeorologice, pe perioada sezonului rece şi pregătirea pentru o eventuală secetă hidrologică prin actualizarea Planului de restricţii şi folosirea apei în perioade deficitare (monitorizarea debitelor surselor de apă pentru folosinţe şi modul de asigurare a debitelor necesare). De asemenea, s-a avut în atenţie asigurarea unor volume de apă în lacurile de acumulare din administrare (Săcele, Dopca, Hamaradea-Holboşel), suficiente pentru necesităţile populaţiei şi activităților industriale”, se artă în raportul citat.

Pentru prevenirea poluării accidentale pe cursurile de apă, a fost asigurat şi pregătit stoc de materiale şi mijloace de apărare împotriva inundaţiilor din inventarul SGA Braşov.

„Au fost elaborate de către proiectanți de specialitate (în urma furnizării datelor de către S.G.A.Braşov) Planuri de acţiune în caz de accident la barajele Dopca şi Hamaradea- Holboşel. De menţiona este şi participare la exerciţiului de simulare a unui accident la barajul Văștea 26.05.2017, pe raza UAT Viștea (sat Rucăr) , organizat de ISU Braşov, în vederea verificării modului de acţiune în cazuri excepţionale (situaţii de urgenţă deosebite), precum şi participarea în comisii mixte de control pe linia situațiilor de urgență”, specifică documentatul prezentat. 

De asemenea, SGA Brasov a participat la verificarea salubrizării cursurilor de apă în 18 localităţi din judeţ (în colaborare cu Instituţia Prefectului, ISU, Garda Naţională de Mediu, Garda Forestieră), respectiv orașele Rupea, Zărnești sau comunele Bod, Bran, Budila, Cața, Comăna, Dumbrăvița, Homorod, Jibert, Mândra, Măieruș, Moieciu, Sânpetru, Șercaia, Tărlungeni, Teliu, Ungra. În fapt, au fost verificate modurile în care s-au făcut salubrizările pe cursurile de apă şi cum au fost întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi.

Ca urmare, au fost trasate măsuri de remediere a deficienţelor constatate cu termene bine stabilite, fiind ulterior verificate realizările acestora. 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 21 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8026   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4462   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7406   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5258   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3532   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4556   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.3500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că noul preşedinte al Coronei Braşov se va ridica la înălţimea aşteptărilor?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter