myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAŞOV. Peste 230 de medici de familie îşi desfăşoară normal activitatea

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov, până la ora 9.30, 234 dintre cei 318 de furnizori de servicii de sănătate în medicina primară (medici de familie) s-au prezentat la sediul instituţiei pentru a-şi reînnoi contractele, semnândactele adiţionale, în baza cărora le sunt decontate de serviciile prestate asiguraţilor. „Asta nu înseamnă că medicii de familie care nu au venit nu vor să semneze sau nu pot da reţete, trimiteri, unii au fost în concediu, dar au anunţat prin e-mail că vor veni. Şi ei pot oferi servicii decontate de Casa de Asigurări, fiindcă baza legală există. Nici un medic de familie nu ne-a notificat că refuză să mai aibă relaţii contractuale cu noi”, a explicat jr. Ancuţa Daisa, purtător de cuvânt al CASJ Braşov.

Aşa cum era de aşteptat, Guvernul a decis, înainte de Crăciun, prelungirea până la data de 31.03.2018 a termenului de aplicare a prevederilor Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, şi ale Ordinului comun al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 196/139 /2017 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2017 a Hotărârii Guvernului nr. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017. Ca urmare, CAS Braşov a încheiat pentru lunile ianuarie-martie 2018 acte adiţionale la contractele derulate în anul 2017 pentru furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, în vederea asigurării continuităţii acordării asistenţei medicale, cu îndeplinirea de către furnizori a tuturor condiţiilor privind relaţiile contractuale dintre casa de asigurări de sănătate şi aceştia (documente, condiţii de eligibilitate etc). Condiţiile acordării asistenţei medicale în baza actelor adiţionale sunt cele prevăzute în actele normative în vigoare pe perioada derulării actelor adiţionale (HG 161/2016 şi Ordinul nr. 196/139/2017, cu modificările şi completările ulterioare).
„Contractarea şi decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale contractate în lunile ianuarie–martie 2018 prin acte adiţionale la contractele derulate în anul 2017 se va face din sumele alocate pe domeniile de asistenţă medicală corespunzătoare prevăzute în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2018”, se arată într-un comunicat al CASJ Braşov.

Citiţi şi:

Consultații și medicamente doar pe bani, de mâine, inclusiv la BRAŞOV

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 02 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8319   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2813   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3578   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5376   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2510   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1489   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4705   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va fi pus în practică Planul Național de Investiții și Relansare Economică?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter