myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Campania „Decalogul Schiorului” începe să producă efecte. Poliția Locală a primit zeci de sesizări

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Campania „Decalogul schiorului”, realizată în parteneriat de Salvamont și Poliția Locală Brașov, începe să producă efecte, în condițiile în care zeci de persoane au sesizat nerespectarea regulamentului, informează Poliția Locală Brașov.

Imobiliare.ro

„Zeci de apeluri! Este numărul sesizărilor la care au răspuns polițiștii locali aflați în misiune în Poiana Brașov alături de salvamontiști pentru a se asigura că «Regulamentul privind conduita schiorilor/snowboarderilor pe domeniul schiabil al municipiului Brașov» este respectat cu strictețe pentru evitarea accidentelor și situațiilor conflictuale. De data aceasta reclamațiile i-au vizat pe practicanții de speedflying, sport care, conform noului regulament, este interzis din cauza pericolului pe care îl reprezintă”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Locale Brașov.

Patrule mixte, alcătuite din polițiști locali și salvatori montani, sunt prezente pe pârtiile de schi din Poiana Brașov și din Masivul Postăvarul, asigurându-se că noul regulament adoptat la începutul acestui an, este asimilat și respectat de către practicanții sporturilor de iarnă.

„Astfel de acțiuni vor continua și vor deveni tot mai frecvente, ca măsură de prevenție și ca încercare de reducere a numărului mare accidente înregistrate din cauza nerespectării regulilor de bază, privitoare la practicarea sporturilor de iarnă în Poiana Brașov”, a declarat Sorin Păltânea, directorul Serviciului Public Salvamont.

Poliția Locală Brașov constată și aplică amenzi turiștilor care nu respectă prevederile regulamentului. Maniera de intervenție a agenților este reglementată prin normativul aprobat în Consiliul Local, dar și în baza protocolului existent între Serviciul Public Local Salvamont și Poliția Locală Brașov.

„Până la urmă, respectarea acestor reguli nu conduce decât la desfășurarea activităților de recreere și distracție în bune condiții și în siguranță pentru cei ce își petrec timpul liber pe pârție sau în zonele de agrement destinate special pentru schi, săniuș, snowboard ori tubing. Sancțiunile pentru încălcarea regulamentului sunt cuprinse între 500 și o mie de lei sau între o mie și 2.500 de lei, funcție de tipul de contravenție”, a arătat Nicolae Aldea, directorul executiv al Poliției Locale Brașov.

În vederea prevenirii producerii accidentelor pe domeniul schiabil al Municipiului Brașov, au fost instituite de legiuitorul local mai multe restricții:

a) accesul pe pârtie al schiorilor însoțiți de animale de companie în timpul orarului de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu; - sancțiunea este între 1.000 și 2.500 de lei.

b) accesul pe pârtii de schi închise, marcate cu semnul „PÂRTIE ÎNCHISĂ”. Sancțiune cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

c) traversarea gardurilor de protecție, aferente pârtiilor, cu schiuri, plăci de snowboard sau fără acestea; Amenzi de 500 până la 1.000 de lei.

d) traversarea liniei de urcare a teleschiului pe jos, cu ajutorul schiurilor sau plăcii de snowboard. Traversarea se va putea face numai în locurile marcate special; (500 - 1.000 lei, sancțiune)

e) folosirea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement utilizând speedfly, biciclete sau alte dispozitive folosite în practicarea altor sporturi decât schiul și snowboardingul; cazul în care puteți fi amendați de la 500 până la 1.000 de lei.

f) accesul snowmobilelor pe pârtiile de schi, cu excepţia cazurilor în care acestea sunt folosite de personalul autorizat si pregătit al prestatorului activității de întreținere a pârtiilor de schi, sau intervenţiilor echipei Salvamont și Jandarmeriei Montane; (amenda poate ajunge până la 2.500 de lei)

g) schiatul de tură nocturn pe alte pârtii decât cele stabilite prin prezentul regulament după ora 22:00; (500-1.000 lei, sancțiune)

h) accesul pe pârtia de schi, fără cască de protecție, a copiilor cu vârsta sub 14 ani; (500-1.000 lei, sancțiune)

i) intrarea persoanelor neautorizate în perimetrul balizat și marcat de către echipele Salvamont precum și tulburarea activității de salvare pe pârtie; (500-1.000 lei, sancțiune)

j) distrugerea cu intenție a elementelor de siguranță și semnalizare amplasate pe pârtie (plase de protecție, balize, saltele, catarge susținătoare, indicatoare, etc.). Sancțiune, între 1.000 și 2.500 de lei.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Optimac

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 25 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8079   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4355   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7552   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5355   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3345   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4582   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.4000   Creștere
Anunturi MyTEX

Vor face faţă autorităţile din România unei eventuale epidemii de coronavirus?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter