myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cardul de sănătate e blocat şi medicii de familie au devenit „huhurezi”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinta Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), se revoltă într-o postare pe Facebook împotriva reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care nu recunosc că platforma informatică, ce cuprinde şi sistemul cardului naţional de sănătate, platformă care a costat şi costă zeci de milioane de euro, cu tot cu mentenanţă, este aproape blocată. Medicii de familie, care trebuie să înregistreze în sistemul electronic, într-un timp cât mai scurt, serviciile pe care le-au acordat pacienţilor în timpul programului de lucru au ajuns să stea nopţile cu laptopurile în braţe pentru a prinde momentul în care platforma funcţionează. În caz contrar, dacă nu încarcă la timp, nu li se decontează consultaţiile oferite. Din acelaşi motiv, pacienţii nu îşi pot primi reţetele electronice sau biletele de trimitere şi sunt nevoiţi să-şi lase cardurile de sănătate la cabinete (ceea ce, de fapt, este ilegal) şi să revină când medicul reuşeşte să folosească sistemul.

În mod normal, când Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) sau numai sistemul CEAS (cardul naţional electronic de asigurări de sănătate) devine indisponibilă din cauza unor probleme tehnice, până la remedierea problemelor apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim offline. Ca urmare, pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS, preşedintele CNAS emite ordin care să prevadă modalitatea înregistrării serviciilor medicale în sistem offline, dând practic o „dispensă” pentru neîncărcarea serviciilor în termenul normal.

„De când ne tot înnebunește sistemul informatic am avut multe sincope, dar ceea ce se întâmplă în ultimele zile întrece orice imaginație.
Pe lângă faptul că noi spunem că nimic nu merge, reclamăm zilnic la suport și ne umplem de tichete de răspuns, primim telefoane impertinente cum că noi suntem mincinoși, că de fapt sistemul merge, pe lângă faptul că am ajuns să ieșim cum ies cârtițele noaptea pe net să ne putem valida serviciile ca să nu pierdem și bruma de mărunțiș pe care ne-o zvârle sistemul drept plată, pe lângă faptul că trebuie să ne reprogramăm pacienții să prindă și ei o amărâtă de rețetă compensată electronică în trei exemplare și cu doisprezece ștampile, mai nou altă belea cât casa. Stăm ca proştii să așteptăm ca să ni se genereze deconturile de către case ca să ne putem face facturile (pentru mizeriile de plăți menționate mai sus) care vor fi onorate evident cu imperial dispreț cu o firească întârziere care evident încalcă minunatul contract cu casele.
Iar acei nefericiți dintre noi care trebuie să își reînnoiască semnăturile electronice, de asemenea impuse de case ca să putem robotiza tot, nu putem lucra, fiindcă minunatul sistem nu merge că semnăturile să poată fi înregistrate. Și iar ne amânăm pacienții, că nu le putem oferi decât ce am învățat, nu și numeroasele emanații electronice originale.
Sunt furioasă pentru miile de colegi de ai mei care înghit umilințe de dragul puținilor bani pe care îi capătă pentru a-și îngriji pacienții. Și pentru că degeaba țipăm, aproape pe nimeni nu interesează să rupă pisica asta mumificată care ne îmbolnăvește de nervi, fiindcă doar oamenii de rând trec pe la noi. Politicienii, parlamentarii, miniștrii, decidenții în general își rezolvă problemele medicale pe shortcuturi.

Acum știu că postarea asta nu respectă regulile de PR să poată fi sharuită, citită, rezolvată, nu are poze și linkuri și nici (sc)lipici.

Doar să știți că dacă aveți treabă cu medicii de familie zilele astea, îi găsiți mai ales între 0.00 și 4.25, în vârful patului, cu tokenul într-o mână și cafeaua în ailaltă.

Ah, era să uit, ptiu, nici banii pe vaccinări nu prea vin și mai nou nici vaccinuri. Și vreo două sute de colegi tocmai ce vând/abandonează praxisurile și pleacă vara asta. De tot”, a scris medicul de familie. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 24 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8703   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0980   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4738   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4902   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2380   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1440   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4901   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.8700   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că teste rapide antigen pentru diagnosticul COVID-19 ar trebui vândute în farmacii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter