myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Ultimele informații despre Aeroport, de la președintele CJ

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea (video), a făcut în ședința de plen de zilele trecute o informare despre stadiul celui mai important obiectiv de investiții al administrației, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Informarea a venit ca urmare a solicitării făcute de consilieril județean PER Nicolae Postolache. De fapt, acesta ceruse ca Alexandru Anghel, fost director al Aeroportului de la Iaşi, angajat acum drept coordonator al Unității de Implementare a Proiectului Aeroportului, coordonată de Alexandru Anghel, să vină în plen să-i informeze pe aleși, dar președintele CJ a spus că poate face el acest lucru.

Astfel, administraţia judeţeană şi-a propus să deschidă aeroportul până la finele anului 2020. „În a doua jumătate a anului 2020 estimăm finalizarea lucrărilor, urmând să devină operaţional aproape imediat. Pentru a respecta acest termen, în paralel cu demersurile ce vizează lucrările, demarăm şi procedurile ce vizează autorizarea şi certificarea aeroportului”, a declarat Veștea. El a reamintit că în această perioadă sunt în curs de derulare procedurile pentru realizarea suprafeţelor de mişcare. „În prezent se lucrează la caietele de sarcini aferente proiectării şi execuţiei lucrărilor la celelalte obiective incluse în proiectul aeroportului. În cazul terminalului, vom organiza separat procedurile de achiziţie pentru proiectare şi execuţie, pentru că va trebui să configurăm această clădire pentru a respecta toate cerinţele legate de securitate şi fluxurile de călători. Totodată, Consiliul Judeţean Braşov va semna protocoale de colaborare cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi cu Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA, pentru ca toate cele trei instituţii să îşi coreleze activităţile, astfel încât să putem deschide aeroportul la termenul stabilit”, a continuat preşedintele CJ Braşov.
Veștea a mai spus că în bugetul judeţului pe anul în curs, pentru lucrările la aeroport sunt alocate aproximativ 9 milioane de lei şi sunt în derulare procedurile de contractare a unui credit de 155 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi tot pentru această investiţie și a reamintit decizia luată în aceeași zi, ca tot creditul de la CEC, de 6,5 milioane de euro, să fie folosit pentru aeroport.
Puteți urmări informarea în video.

Citiți și:

BRAȘOV. 6,5 milioane de euro rămân exclusiv pentru Aeroport

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 24 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9457   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6170   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7676   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7889   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6059   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5287   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că FC Brașov va porni în sezonul viitor al Ligii 2 cu o depunctare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter