myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Transilvania Expres” împlinește 25 de ani!

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Datorită celor care apreciază „Transilvania Expres”, fie ei abonaţi sau cumpărători constanţi, fie cititori online, „Ziarul comunităţii braşovene” intră, de astăzi, în al 25-lea an al existenţei sale.

Actul oficial de „naştere” a ziarului poartă data de 8 septembrie 1993, când, din modestul sediu de pe Strada Lungă pornea primul număr al ziarului „Transilvania Expres”, făcut de o mână de oameni entuziaşti, cu mijloace modeste (două calculatoare şi o imprimantă). Tipărit în 20.000 de exemplare, numărul 1 era dedicat evenimentului-emblemă pentru Braşovul din ultimele decenii ale secolului al XX-lea şi apoi pentru începutul de mileniu III, Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, reluat anul acesta printr-o fericită coincidenţă. În ciuda unei pieţe media aparent suprasaturate, pe care apariţiile meteorice erau la ordinea zilei, şi a scepticismului multora, în numai câteva luni, „Transilvania Expres” a devenit cel mai vândut, citit şi apreciat cotidian braşovean. Remarcabil este că şi astăzi, după peste 7.500 de apariţii, după aproape 1.250 de săptămâni de muncă, timp în care s-a pus în serviciul cititorilor şi s-a implicat activ în viaţa comunităţii braşovene, cotidianul „Transilvania Expres” şi-a păstrat poziţia de lider autoritar de piaţă şi de „voce a cetăţii”, printr-un efort susţinut al tuturor celor care au făcut şi fac parte din echipaTEX.

„Ziarul tău, ziarul comunităţii braşovene”

Cotidianul „Transilvania Expres” a fost creat în ideea de a promova şi apăra interesele comunităţii braşovene şi are o politică editorială orientată către prezentarea obiectivă şi imparţială a informaţiei, fără influenţe sau partizanate politice, de aceea, de-a lungul atâtor ani de prezenţă pe piaţă, am reprezentat un mijloc indispensabil de informare pentru braşoveni şi un sprijin adeseori esenţial pentru mulţi dintre ei. Număr de număr, „Transilvania Expres” a reprezentat şi reprezintă un mijloc indispensabil de informare pentru braşoveni şi, deşi şi-a schimbat logo-ul de pe frontispiciu, de la „Un ziar întotdeauna alături de tine” la unul mai actual: „Ziarul tău, ziarul comunităţii braşovene”, „Transilvania Expres” a rămas vocea locuitorilor din judeţ. Iar noul slogan s-a concretizat în felul în care ne-am implicat în dezvoltarea societăţii civile, în sprijinul acordat comunităţii locale, în modul în care i-am promovat valorile, am comunicat cu cititorii, pentru a le cunoaşte problemele. Oamenii găsesc aici răspunsuri şi chiar soluţii punctuale la nedumeririle, nemulţumirile şi reclamaţiile lor. Necazurile cu care se confruntă sunt expuse pe larg, iar autorităţile responsabile obligate să răspundă şi să reacţioneze.

Lider pe piața locală

Mai mult, a avut iniţiativă, lansând campanii care au stopat lucrurile nelalocul lor, au urnit lucrurile în direcţia bună, au pus Braşovul la locul cuvenit, în atenţia întregii ţări şi nu numai. Nici criza globală a presei de print  - în toată lumea, interesul pentru presa scrisă este tot mai redus, în favoarea jurnalelor de ştiri televizate şi a fluxurilor de informaţie online - nu a reuşit să demoleze o construcţie atât de solidă.
Printr-o fericită coincidenţă, din 2010, 8 septembrie, data aniversării cotidianului nostru, a devenit şi data în care comunitatea braşoveană o sărbătoreşte pe Sf. Fecioară Maria drept protectoarea oraşului.
Multe lucruri s-au schimbat radical la „Transilvania Expres”, dar au rămas drept constante pasiunea, munca şi talentul colectivului redacţional, dublate de un management de succes, care au făcut ca acest ziar să domine categoric piaţa braşoveană.

Zeci de mii de cititori online

„Transilvania Expres” va continua să fie un ziar care face diferenţa, loial valorilor şi principiilor cu care a pornit la drum cu atât mai mult cu cât acest proiect ambiţios e susţinut de deschiderea portalului www.myTEX.ro, lansat la 1 iunie 2009, spaţiu virtual modern, complex, uşor accesibil, diversificat, actualizat la minut si interactiv, în care fiecare cititor/vizitator găseşte ceva care să-l intereseze şi să-i fie pe plac. Portalul myTEX.ro cuprinde ştiri de ultima oră locale, naţionale şi internaţionale din orice domeniu, ce completează articolele apărute în ediţia tipărită a cotidianului Transilvania Expres; anunţuri de mică publicitate, care sunt exclusiv online; informaţii utile şi de timp liber. Acesta a fost creat pentru ca braşovenii plecaţi ori stabiliţi în alte părţi ale ţării să fie la curent cu evenimentele de acasă, dar şi pentru cititorii tineri şi cei moderni.
Pentru că dumneavoastră vă este dedicat tot acest efort, adunat până acum în peste 7.500 de numere şi fără dumneavoastră, cititorii noştri, nu am fi fost aici, să începem aniversarea unui sfert de veac, se cuvine ca, mai întâi de toate, să ne înclinăm cu respect şi să vă mulţumim.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Brașoveanul Jan
+1 #1 Brașoveanul Jan 09-09-2018 06:35
FELICITĂRI , LA MULȚI ANI BUNI !
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
-2 #2 Raoke Kaka 09-09-2018 21:48
Din ce în ce mai slăbuț acest ziar. Faceți-l mai prezentabil, mai interactiv. Încercați să atrageți oamenii, cititorii. Încurajați dialogul, postările cetățenilor. Dar nu cum face madam Jighira care șterge postările ce nu-i convin deși nu au nimic injurios, obscen sau trivial. Dacă nu suportă critica să-și schimbe meseria.
Plus că se încarcă greu și nu este atractiv.
Citat | Raportează către un administrator
Liliana Jighira
+2 #3 Liliana Jighira 10-09-2018 14:05
Eu nu am şters nici un comentariu, nici măcar cele în care mă jigniţi.
Citat | Raportează către un administrator
Liliana Jighira
+2 #4 Liliana Jighira 10-09-2018 14:07
Citez pe Brașoveanul Jan:
FELICITĂRI , LA MULȚI ANI BUNI !

Mulţumim!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 26 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8345   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4143   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2732   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5454   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2484   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1262   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4718   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.9000   Scădere
Anunturi MyTEX

Se va descurca județul Braşov cu 12 paturi de ATI complet echipate?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter