myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ce trebuie să știe copiii, pentru a nu mai fie vulnerabili în fața infractorilor?! Sfaturi din partea polițiștilor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Indiferent de locul unde se află, copiii reprezintă o categorie cu un risc victimal crescut, din cauza constituţiei lor fizice, a capacităţii reduse de anticipare a pericolului precum și a naivităţii.

MyTex - Stiri Online Brasov

„Tinerii nu acordă întotdeauna atenţia cuvenită unor reguli elementare de comportament şi ajung cu prea multă uşurinţă în postura de victime ale infracţiunilor. Exersarea spiritului de vigilenţă reprezintă primul şi cel mai solid «scut» împotriva hoţilor şi altor categorii de infractori. Aceste deprinderi sunt de natură să prevină indiferenţa, neglijenţa, naivitatea, credulitatea în orice împrejurări care favorizează diverse delicte”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Brașov.

Potrivit acestora, copiii trebuie învățați să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute, să verifice pe vizor cine se află dincolo de prag, să nu ofere informații despre adresă, despre programul lor sau al părinților, să evite să le povestească prietenilor și colegilor despre bunurile sau banii din casă și să nu permită accesul în locuință unor persoane pe care le cunosc doar superficial.

„Anunță-ți părinții despre prietenii sau colegii pe care dorești să-i inviți acasă”, le recomandă agenții brașoveni copiilor.

„Încuie ușa după ce ai intrat în casă. O anumită categorie de infractori profită de ușile descuiate și fură ce găsesc în holurile locuințelor. Nu purta la vedere cheia de la locuință și nu o ascunde în locuri în care ar putea fi găsită ușor de răufăcători. Evită să circuli noaptea pe străzi lăturalnice sau prin parcuri, iar dacă ești nevoit, nu merge niciodată singur în aceste zone”, mai sfătuiesc polițiștii.

De asemenea, minorii trebuie învățați să evite să urce în lift cu persoane necunoscute și să evite să folosească telefonul mobil pe stradă (deoarece pot fi urmăriți și tâlhăriți).

Tot pentru a nu le atrage atenția hoților sau tâlharilor este recomandat să nu poarte obiecte de valoare în mod ostentativ și să nu se laude cu bunurile pe care le are asupra sa (bani, tablete, telefoane mobile).

Infractorii de pe internet

Există o anumită categorie de infractori care folosesc internetul pentru a câștiga încrederea minorilor și a-i întâlni. Din acest motiv, copiii trebuie să fie precauți și să comunice doar cu persoane pe care le cunosc în realitate.

„Nu oferi necunoscuţilor de pe internet informaţii despre tine sau familia ta (nume, vârstă, număr de telefon, fotografii, adresa de acasă, numele şcolii, locul de muncă al părinţilor etc.). Nu tot ceea ce citeşti sau vezi pe internet este adevărat. Oricine poate crea pagini web sau poate posta ştiri, fotografii, filme. Fotografiile şi filmele pot fi trucate pe calculator cu uşurinţă. Pentru a verifica dacă o informaţie este reală, caută din mai multe surse de informare”, au mai transmis reprezentanții IJP Brașov.

Copiilor li se mai recomandă să nu-și creeze conturi pe rețele de socializare folosind numele real, ci pseudonim și să nu-și menționeze data nașterii sau alte informații personale.

„Poţi oricând să te opreşti din navigarea pe internet sau să refuzi să continui discuţiile pe chat, dacă s-a întâmplat ceva care nu ţi-a plăcut sau care te-a speriat”, au amintit agenții.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Ma, 02 Iun 2020
Euro   Euro   EUR   4.8419   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3293   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4413   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5077   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2487   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2062   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4757   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2900   Creștere
Anunturi MyTEX

Vor reuşi autorităţile să-i ţină în ţară pe românii întorşi din diaspora?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter