myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Oraşul e deja împodobit. Ce surprize a pregătit Primăria (GALERIE FOTO)

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prefectura Braşov a definitivat programul manifestărilor legate de sărbătorirea Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, în contextul Centenarului Marii Uniri, iar Primăria Braşov, care este partener de organizare în cea mai mare parte dintre aceste manifestări, pune la punct ultimele detalii ale iluminatului de sărbători pentru aniversarea Centenarului şi pentru „Braşov, oraş din poveste”, care se va deschide tot sâmbătă. 

Astfel, potrivit lui Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, 227 de modele luminoase au fost montate pe următoarele străzi: str. N. Iorga, str. Lungă (în dreptul Casei Armatei), Livada Poştei, b-dul Eroilor, str. Mureşenilor, str. George Bariţiu, Şirul Ghe. Dima, str. C. Brâncoveanu, str. Prundului, str. Poarta Şchei, str. Grigoraş Dinicu, str. N. Bălcescu, la care se adaugă modelele de pe stâlpii din Piaţa Sf. Ioan. Pe străzile: Apollonia Hirscher, str. Postăvarului, str. M. Weiss, accesurile dinspre Weiss spre Piaţa Enescu şi pe str. Diaconu Coresi au fost montate 69 de traversări cu ţurţuri, având în total 42.228 de leduri (32.292 de becuri şi 9.936 de flash-uri).

Traversare de portaluri pe Strada Porţii

Str. Republicii (numită cândva Purzengasse strada Porții) este gândită ca o traversare de portaluri, având la intrările dinspre b-dul Eroilor şi la intrarea spre Piaţa Sfatului câte o poartă luminoasă. La acestea se adaugă alte două porţi la intrările dinspre Republicii spre M. Weiss, precum şi o poartă de intrare spre Piaţa Sfatului, dinspre str. Apollonia Hirscher. Cele 24 de portaluri au fiecare 10 sau 12 modele luminoase, în total fiind 264 de modele. Porţile au fiecare câte două modele luminoase de mari dimensiuni. Stâlpii de susţinere a portalurilor şi porţilor sunt împodobiţi cu cetină şi şiruri luminoase, având în total 1.160 de leduri (870 de becuri şi 290 de flash-uri) pe cei 58 de stâlpi de susţinere. De asemenea, acestea au fost îmbrăcate în tricolor. Bradul artificial din Piaţa Sf. Ioan are 10 m şi 12.000 de leduri.

Fântână luminoasă pe arteziană

Pe stâlpii de iluminat sunt montate 15 modele luminoase, iar alte 77 de modele pe Casa Sfatului. Căsuţele din cadrul Târgului de Crăciun vor fi decorate cu 41 de şiruri de ţurţuri, în total 8.364 de leduri. La aceasta se adugă decorarea culuoarului dintre Piaţa Sfatului şi Piaţa Enescu cu alte 8 şiruri de ţurţuri (1.632 de leduri) şi fântâna luminoasă amplasată pe fântâna arteziană. 
Bradul din Piaţa Sfatului are 31 de metri înălţime şi este împodobit cu stea şi 160 de șiruri de ţurţuri, care înseamnă 32.640 de leduri (24.960 de becuri şi 7.680 de flash-uri), 69 de fundiţe luminoase, 20 de sfere luminoase de 0,7 m şi 30 de sfere luminoase de 0,5 m. Bradul mai este decorat cu 240 de globuri de mari dimensiuni şi 750 de metri de beteală. 
Şi clădirea primăriei a fost decorată, pe două dintre faţade, cu contururi de LED, iar la intrarea dinspre str. N. Iorga a fost amplasat şi un copac de lumini.
În total sunt aproximativ 160.000 de leduri, 702 de modele luminoase.

Manifestări pe Bulevardul Eroilor, Piaţa Unirii, Piaţa Sfatului 

Activitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, în Anul Centenarului Marii Uniri sunt numeroase şi diverse. Astfel, ceremonia militară și religioasă va începe în ziua de 1 decembrie, de la ora 10.30, pe Bulevardul Eroilor, în zona Piața Tricolorului (Modarom). Drapelul Național al României va fi adus la sol de către un parașutist lansat de la mare înălțime, după care va fi oficiat serviciul religios. Defilarea personalului și a tehnicii va începe de la ora 10.50, pe traseul: giratoriu Livada Poștei - Teatrul Sică Alexandrescu. Între defilările pedestre, aeronave ale Aeroclubului Teritorial Brașov vor survola locul desfășurării evenimentului. Pe aleea pietonală dintre Parcul Nicolae Titulescu și Bulevardul Eroilor, între orele 10.00 și 12.00, instituțiile din MApN și MAI își vor prezenta dotările specifice: tehnică, armament sau echipamente esențiale. De la ora 12.00, în Piaţa Unirii, în colaborare cu Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, va avea loc un ceremonial dedicat eroilor la Monumentul Soldatului Necunoscut. Ulterior, Junii îi aşteaptă pe braşoveni în Piaţa Sfatului, unde în cadrul evenimentului dedicat Centenarului organizat de Primăria Braşov - spectacolul folcloric dedicat Zilei de 1 Decembrie, care începe aici la 12.30, vor juca Hora Junilor şi îi vor invita pe braşoveni să li se alăture la Hora Unirii. Tot aici, dar la ora 17.30, va avea loc Festivitatea aprinderii luminilor festive, urmată de un concert: Antonia şi Direcţia 5, iar de la ora 19.30 - retragere cu torţe pe traseul: Piaţa Unirii - str. Mureşenilor -Bd. Eroilor - Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Braşov, cu foc de artificii pe de Dealul Cetăţii. La Teatrul Sică Alexandrescu are loc, de la ora 20.00, Gala Centenarului Marii Uniri.  Participă: Filarmonica Braşov, Opera Braşov, Teatrul „Sică Alexandrescu”, Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi. În foaierul teatrului, va fi vernisată expoziţia 100 de supereroi în acţiune - Liceul „Hans Mattis-Teutsch”.

Citiţi şi: 

BRAȘOV. Programul complet de sărbătorire a Zilei Naționale

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 28-11-2018 19:48
De ce nu împodobim orașul din septembrie? Să știm o treabă....
Citat | Raportează către un administrator
Liliana Jighira
+1 #2 Liliana Jighira 28-11-2018 22:41
Bine că anul acesta măcar începe sărbătorirea din 1 decembrie. La Sibiu s-a deschi, mult prea devreme, din 16 sau 17 noiembrie.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 26 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9208   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1716   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7543   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5451   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2314   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3240   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5159   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu restricționarea traficului auto în centrul orașului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter