myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 2.390 persoane şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul AJOFM

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În primele 10 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Brașov au fost încadrate în muncă 2.390 de persoane, dintre care 1.032 femei, anunță instituția.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 969 au peste 45 de ani, 558 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 485 au între 25 și 35 de ani, iar 378 sunt tineri sub 25 de ani (372 tineri NEET - acronimul pentru formularea „Not in Education, Employment or Training” -  nu urmează nici o formă de învăţământ, nu au un loc de muncă, nu participă la activităţi de formare profesională). 
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.375 persoane provin din mediul urban, iar 1.015 sunt din mediul rural. 
Din punct de vedere al nivelului de pregătire, cele mai multe persoane pentru care s-a identificat un loc de muncă au studii de învățământ liceal (593), urmate de cele care au învățământ gimnazial (504) și de cele cu învățământ primar și fără studii (482). Numărul persoanelor cu învățământ profesional/arte ş meserii este de 383, persoanele cu învățământ universitar sunt 367, iar cei cu studii studii postliceale sunt în număr de 61. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Brasov 1.755 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele 10 luni ale anului 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.606 persoane (2.755 femei).

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8747   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1588   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4016   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5641   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2439   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1221   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4924   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   132.2000   Scădere
Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că pe plan local ar trebui luate măsuri mai drastice decât cele anunţate marţi?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter