myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Pot ce poți și tu, angajează-mă!”

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

3 decembrie este Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Pentru a marca acest moment, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Braşov, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Braşov și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități au organizat o masă rotundă sub egida „Pot ce poți și tu, angajează-mă!”, căutând soluții concrete pentru integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii din județul Brașov. Evenimentul și-a propus aducerea la aceeași masă a tuturor factorilor implicați: autorități, instituții specializate, ONG-uri, angajatori și beneficiari. Totul pentru identificarea unor soluții concrete prin care persoanele cu orice fel de dizabilitate să fie cât mai ușor integrate, din punct de vedere socio-profesional.

Potrivit legii, autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procentaj de cel puțin 4% din numărul total de salariați. ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoanele cu handicap pe o perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat. Directorul DGASPC, Dan Suciu, spune că există încă o mare reticență din partea angajatorilor de-a încadra în muncă persoane cu dizabilități, cu toate că acestea  pot desfăşura anumite activităţi foarte bine, în funcţie de gradul de handicap. În momentul de față, în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov se află peste 17.000 de adulți cu dizabilități, dintre care doar 1.300 au în momentul actual un loc de muncă. „Cu certitudine sunt multe lucruri de făcut în această zonă şi, din păcate, multe sau unele dintre ele au fost timide în ultima perioadă. Eu apreciez şi mă bucur foarte mult că, împreună cu reprezentanţii din conducerea AJOFM Braşov, am reuşit să organizăm această întâlnire în care vom încerca să găsim soluţii. Bineînţeles vor fi sarcini de implementat atât pentru DGASPC, cât şi pentru AJOFM, în principal în ceea ce priveşte îmbunătăţirea comunicării instituţionale, dar trebuie avută în vedere comunicarea noastră cu beneficiarii”, a afirmat Dan Suciu.
Potrivit Lilianei Dragomir, directorul AJOFM, în prezent, în evidențele instituției  sunt înregistrate peste 5.900 de persoane, dintre care doar trei cu dizabilităţi, fiind apte de muncă în mod condiţionat. Alți opt șomeri din această categorie au fost angajați pe parcursul anului.

 

 loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 14 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8358   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1020   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3603   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4986   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2444   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0954   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4725   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.6600   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că vom ajunge în situaţia de a depăşi 2.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter