myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

A fost lansată ediţia 3.0 a programului Fondul Ştiinţescu

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dascălii şi alte persoane cu idei creative care vor să-i înveţe altfel pe copii ştiinţele exacte pot primi între 7.000 şi 14.000 de lei pentru proiectele lor. Fundaţia Comunitară Braşov a lansat ediţia 3.0 a programului Fondul Ştiinţescu Braşov, un program de finanţare pentru educaţie în ştiinţele exacte. Fondul Ştiinţescu este creat şi susţinut de Fundaţia Comunitară Braşov, în parteneriat cu Romanian American Foundation şi încurajează pasiunea pentru domeniile STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă şi matematică) făcându-le mai accesibile. Ţinta programului o reprezintă copiii şi adolescenţii cu vârste între 8 şi 18 ani.

În premieră, programul ajunge şi în mediul rural

Potrivit Ruxandrei Niţu, coordonator program, anul acesta, iniţiatorii îşi doresc să intre şi în mediul rural, dar va continua şi în mediul urban. Ideea Fondului este de a finanţa proiecte creative şi inovatoare, care fac ştiinţele mai uşor de înţeles, prin diverse experimente sau proiecte. În ediţiile anterioare, de exemplu, proiectele i-au ajutat pe copii să înţeleagă fenomente simple, cu care intrăm în contact zi de zi, dar nu prin formule sau calcule, ci prin experimente sau observare directă. Au fost, de asemenea, şi proiecte care introduc tehnologiile moderne în explicarea ştiinţei. „Căutăm proiecte creative, inovatoare, care facilitează înţelegerea unor fenomene simple, cu care intrăm în contact în viaţa de zi cu zi. Cu această ocazie, copiii pot să descopere cum funcţionează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne şi cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului. Programul încurajează inovarea şi creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivaţia intrinsecă şi dezvoltarea abilităţilor mai mult decât transmiterea informaţiilor”, arată reprezentanţii Fundaţiei.

Finanţări între 7.000 şi 14.000 de lei

Fiecare proiect poate fi finanţat cu sume între 7.000 şi 14.000 de lei. În total, vor primi bani 10-12 proiecte, depuse de profesori şi învăţători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenţi, pasionaţi ai ştiinţelor din medii profesionale diverse şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale.
Într-o primă etapă este necesară înscrierea proiectului sub forma unei scrisori de intenţie, până pe 10 martie 2019. Ghidul de finanţare, calendarul fondului şi formularele de aplicare pot fi consultate pe site-ul proiectului, Fundaţia Comunitară, care activează deja în 13 oraşe, oferă suport pentru scrierea şi implementarea proiectelor. În Braşov, Fundaţia Comunitară este activă de 4 ani şi funcţionează ca o punte de legătură între nevoile comunităţii şi resursele ei, derulând mai muilte proiecte, printre care şi Braşov Heroes sau Cercul de Donatori. „Avem viziunea de a construi în Braşov o fundaţie care, prin activitatea sa, să contribuie la o comunitate puternică, unită şi generoasă, care îşi pune în practică ideile pentru bucuria de a trăi împreună”, a spus Laura Popeea, director Fundaţia Comunitară Braşov. În cei patru ani de activitate, Fundaţia Comunitară a finanţat 99 de proiecte, cu ajutorul a 40 de companii care au ales să se implice şi a 2.600 de donatori individuali. Finanţările au fost de peste 660.000 lei.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 23 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9259   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1259   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7599   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4930   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2305   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3554   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5185   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.2100   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Va pica Guvernul Cîțu în urma moțiunii de cenzură depuse de PSD?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter