myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ce planuri are Primăria pentru modernizarea iluminatului public

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La sfârșitul anului trecut, Primăria a demarat un proiect de investiții pentru modernizarea sau extinderea reţelei de iluminat pe mai multe străzi din Brașov. Pentru realizarea acestora, în urma unei licitații, municipalitatea a semnat cu S.C. Flash Lighting Services S.A. un contract în valoare de 6.825.191,05 de lei, fără TVA, banii provenind  de la bugetul local. Firma a avut trei luni pentru partea de proiectare şi are 15 luni pentru execuția lucrărilor.

MyTex - Stiri Online Brasov

Astfel că, la sfârșitul anului trecut, au început lucrările de modernizare ale sistemului de iluminat pe următoarele străzi: str. Lacurilor, unde au fost introduse în subteran 2,4 km de rețea, au fost montați 69 de stâlpi și 69 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; str. Brazilor, cu 1,4 km de rețea, 48 de stâlpi și 48 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; str. Stejarului cu 0,6 km de rețea nouă, 17 stâlpi și 17 corpuri de iluminat cu tehnologie LED. Lucrările vor fi finalizate în această lună.
„Zilele acestea am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru alte cinci străzi din pachetul de investiții pentru modernizarea iluminatului public. Este vorba de DN 13, tronsonul cuprins între pasajul Fartec și intersecția cu ocolitoarea, DN 73, de la intersecția cu str. Bucegi până la limita administrativă a Brașovului, două străzi din Stupini, Bârsei și Iazului, și o bucată din Calea București. Una dintre cele mai importante lucrări, din acest pachet, este cea care vizează instalarea sistemului de iluminat public pe DN 13, tronsonul cuprins între Pasajul Fartec şi ocolitoare, singura ieşire din oraş fără sistem de iluminat public. La aceasta se adaugă şi extinderea reţelei pe DN 73, între intersecţia cu str. Bucegi şi limita intravilanului muncipiului Brașov. În felul acesta, putem spune că am rezolvat, în mare parte, ceea ce înseamnă iluminatul intrărilor în oraş. Mai rămâne sectorul din DN 13, de la ocolitoare până la limita administrativă. Acest tronson l-am prins într-un alt pachet de lucrări, la care avem deja studiu de fezabilitate, iar acum pregătim documentația în vederea licitației de lucrări”, a precizat primarul George Scripcaru.
Din 15 martie, în funcție și de condițiile meteo, vor fi demarate lucrările pe următoarele străzi: DN 13, tronsonul cuprins între mag. Leroy Merlin și intersecția cu ocolitoarea, ce presupune introducerea a 2,4 km de rețea, amplasarea, pe axul drumului a 66 de stâlpi, cu două brațe, și a 122 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED.
De asemenea, vor demara lucrările pe Șoseaua Cristianului (DN 73), de la intersecția cu str. Bucegi, până la limita administrativă a Brașovului. Pe partea cu calea ferată va fi introdusă o rețea de 1,95 km, vor fi amplasați 55 de stâlpi cu 55 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED.
Tot în această perioadă vor începe lucrările de modernizare pe str. Bârsei, amplasarea a 81 de stâlpi cu 81 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, str. Iazului cu 12 stâlpi, 12 corpuri de iluminat cu tehnologie LED, 370 m de rețea, și Calea București, tronsonul cuprins între Selgros şi Metro, pe partea dreapta, în direcţia de mers spre Bucureşti, cu 0,53 km de rețea, 11 stâlpi și 11 corpuri de iluminat cu surse LED.
Până la sfârșitul anului vor trebui finalizate lucrările și la sistemele de iluminat pentru celelalte 7 străzi prevăzute în acest contract: Str. Oltului, Str. Someșului, Str. Brândușelor, Str. Ioan Slavici, Str. I. L. Caragiale, B-dul Victoriei, Aleea Tiberiu Brediceanu.
După aprobarea bugetului, în funcție de suma alocată pentru capitolul de investiții în sistemul de iluminat, vor fi lansate licitațiile pentru alte trei pachete de lucrări de modernizare și/sau extindere rețea de iluminat, pentru care există deja studiu de fezabilitate.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Mie, 27 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8432   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4053   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4302   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5436   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2060   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4763   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.7700   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va urma şi un al doilea val de COVID-19 la noi în ţară?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter