myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Distracţie maximă la Zoo în ziua de 21 martie

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Pentru a marca Ziua Internaţională a Pădurilor, Grădina Zoologică Brașov a pregătit un program aniversar în ziua de 21 martie.
 
„Vă invităm să celebrăm împreună acestă zi, să ne deschidem inima și mintea pentru diversitatea magnifică a vieții sălbatice, să înțelegem importanța protejării faunei sălbatice, să devenim mai atenți la tot ce ne înconjoară”, spun reprezentanţii Grăginii Zoo Braşov.
 
Astfel, începând cu ora 11.00 – 12.30, copiii cu vârste între 6-14 ani pot participa la jocul interactiv „Ce se ascunde în copac?”. 
 
„Este știut faptul că mai multe vieţuitoare folosesc copacul sau zonele din jurul lui pentru adăpost sau mâncare. Este vorba despre un joc interactiv în urma căruia, folosind creioane colorate, carioci și coli de hârtie, vom descoperi împreună ce înseamnă un copac, un ecosistem, o faună şi care este importanța acestora, folosindu-ne mâinile, inteligența şi zâmbetele”, spun organizatorii.
 
De la ora 13.00 – 14.30, alt joc interactiv va capta atenţia copiilor cu vârste de peste 10 ani, „Copacul fără frunze”, în urma căruia se pot recunoaşte părţile copacului, înţelegând modul în care copacii ajută viaţa oamenilor şi a animalelor. Participanţii vor descoperi cum activităţile oamenilor influenţează viaţa animalelor sălbatice, nu neapărat într-un sens pozitiv. 
 
Între orele 15.00 – 16.00, în cadrul jocului interactiv „Pădurea fermecată” se pot afla motivele existente în favoarea protejării „plămânilor” planetei Pământ, copiii învățând să respecte şi să protezeje natura, în special pădurile, care ne asigură viața pe pământ. 
  
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat aniversarea internațională a pădurilor pe data de 21 martie, începând din anul 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. Pădurea este cel mai important spaţiu pentru ocrotirea și dezvoltarea naturii, pentru conservarea şi protejarea unor elemente de floră sau de faună unice, rare sau pe cale de dispariţie.
 
În România întalnim peste 700 de specii de vertebrate, inclusiv carnivore mari, precum lupul și râsul, jumătate din populația de urs brun a Europei, aproximativ 14 mii de specii de insecte, peste 900 specii de păianjeni, 3.600 de specii de plante, 300 de specii de păsări migratoare și ne-migratoare, inclusiv multe specii endemice și pe cale de dispariție. Potrivit unui studiu din 2001, România deținea aproximativ 62% din pădurile virgine din Europa. De atunci multe din aceste păduri au fost distruse. Potrivit mai multor surse, în ultimii 15 ani România a pierdut ultimul său Peisaj Forestier Intact și aproximativ 361.068 ha de pădure au fost degradate. 
 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 25 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8079   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4355   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7552   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5355   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3345   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4582   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.4000   Creștere
Anunturi MyTEX

Vor face faţă autorităţile din România unei eventuale epidemii de coronavirus?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter