myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Cum puteţi ajuta trei mame ce luptă pentru copiii lor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Asociația „Tinerii din ziua de azi”, care își propune să aducă la un loc tinerii care au inițiative civice și vor să transforme realitatea în care trăiesc în una mai bună pentru ei și pentru cei din jur, a gândit pentru luna martie, intitulată „Luna pentru viață”, un eveniment caritabil prin intermediul căruia să sprijine trei mame aflate în evidența Fundației „Bucuria Darului”, care întâmpină greutăți financiare.

MyTex - Stiri Online Brasov

Recitalul caritabil de vioară și pian va avea loc astăzi, de la ora 18.30, la Sala Patria, cu implicarea artiștilor Corina Ibănescu – pianistă (profesoară la Facultatea de Muzică - Universitatea Transilvania), Florin Ionescu-Galați – violonist (solist concertist al Filarmonicii din Brașov) și Iulian Hășfăleanu – contrabas (Filarmonica din Brașov). Intrarea este liberă, dar se pot face donaţii. 

Cele trei mame sunt în evidenţa Fundaţiei „Bucuria Darului” care susține persoanele nevoiașe care încearcă să se descurce cu venituri mici (mai puţin de 500 lei/lună/membru familie) sau chiar fără venituri, printr-o masă caldă gratuită în fiecare zi. Până în prezent au fost ajutate peste 2.400 de suflete. 430 de persoane sunt sprijinite zilnic şi 800 de familii din jurul Brașovului sunt ajutate lunar prin pachete cu alimente și dulciuri până în momentul când se pot desprinde şi îşi pot asigura un trai decent.

Problemele financiare cu care se confruntă aceste mame sunt inimaginabile. Una dintre ele este o tânără mămică, speriată şi fără niciun sprijin, care are un copil, cel de-al doilea fiind încă în pântece. A fost abuzată și traumatizată de tatăl copiilor, iar în prezent se află în grija părinților care au o situație materială la limita decenței. Mai precis, cu toții locuiesc într-un grajd, având grijă de animale, asigurându-şi astfel traiul zilnic.

Cel de-al doilea caz este reprezentat de o familie monoparentală formată din doi gemeni de şase ani, doi copii la gimnaziu și mama lor care încearcă prin eforturi supraomeneşti să le poarte de grijă. Neputând plăti chiria, a ocupat abuziv acum câțiva ani o aripă a unui spital dezafectat. După ce a fost evacuată de acolo, a încercat să găsească o locuinţă pentru ea şi cei patru copii. În prezent lucrează, însă o chirie în Brașov și întreținerea copiilor sunt mult mai costisitoare decât un salariu minim pe economie poate permite.

Celei de-a treia mămici, cu trei copii, i s-a repartizat de către RIAL o locuință insalubră, fără toaletă și fără utilități. Cei patru trăiesc la lumina lumânării, fără apă, făcând față cu greu frigului şi lipsurilor.

Astfel, recitalul este o invitație pentru toți braşovenii, iubitori de muzică sau nu, pentru a face un bine, pentru a-şi deschide inimile față de cei care, înfruntând mereu greutăți şi copleşiți de atâtea lipsuri, nu cunosc decât durerea şi asprimea traiului de zi cu zi.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Mie, 27 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8432   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4053   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4302   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5436   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2060   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4763   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.7700   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va urma şi un al doilea val de COVID-19 la noi în ţară?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter