myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Încă o săptămână de înscrieri pentru tinerii care vor să devină ofiţeri MApN

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Şapte instituții universitare militare (academii, universităţi, institute), cu 41 de specializări, oferă 908 locuri celor care vor să devină ofiţeri de carieră. Termenul-limită pentru recrutarea candidaților, care este doar începutul procesului de selecţie, este 4 aprilie, pentru toate instituțiile. Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 30 de ani împliniți în anul 2019 (24 de ani pentru aviație - naviganți). Ce trebuie să facă aspiranţii? Pentru început trebuie să vă prezentați la biroul informare-recrutare cu cartea de identitate. Acolo veți primi precizări privind efectuarea examinării medicale și o adeverință de candidat pentru vizita medicală. Pentru Braşov este vorba despre Biroul Informare Recrutare Braşov, din cadrul este vorba de Centrului Militar Zonal, situat în municipiul Braşov, str. Lungă, nr. 231, telefon 0268 – 510466, sau 0268 – 510468. Programul de lucru cu publicul al Biroului Informare Recrutare este: luni, miercuri, joi, vineri: 8.30-16.30, marţi: 10.30-18.30.

Teste medicale, probe psihologice, probe fizice

Pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani): 264 de locuri; Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov - (3 ani): 184 de locuri; Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa  (4 ani): 108 locuri; Academia Tehnică Militară, București (4 ani): 219 locuri; Institutul Medico-Militar, București (5-6 ani): 110 locuri, prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti (40 medicină generală, 10 medicină dentară, 10 farmacie); prin Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (50 medicină generală); Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 8 locuri – arma logistică; Academia de Poliție „Al. I. Cuza” (4 ani): 15 locuri pentru MApN – drept.

Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea: probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional); probe fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 40 sec.; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 10 min.); interviu de evaluare finală. Centrele zonale de selecție și orientare se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc şi Constanța. Pentru anumite arme și specialități militare, candidații declarați „Admis” la selecția aptitudinală generală vor parcurge probe suplimentare medicale și/sau psihologice: candidații pentru locurile care presupun desfășurarea activităților aeronautice militare - la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială din București; candidații pentru marină - la Centrul de Medicină Navală din Constanța. Perioada de selecţie se încheie la începutul lunii iunie (se va anunța exact, din timp) – pentru Academia de Poliție, 27 iunie, pentru Academia Forţelor Aeriene, 4 iulie, pentru Academia Tehnică Militară, Institutul Medico-Militar şi Academia Forţelor Terestre,  11 iulie – pentru Academia Navală; 18 iulie, pentru Universitatea Națională de Apărare. Concursul de admitere la Academia de Poliție va avea loc în perioada 6-8 august 2019, iar probele constau într-un test-grilă la disciplinele: istorie, limba română și limba engleză. Pentru Academia Forţelor Aeriene, probele de concurs constau în matematică şi limba engleză, la IMM, biologie şi chimie etc. Tematica și bibliografia de concurs se publică pe site-urile instituțiilor de învățământ și pot fi consultate la biroul informare-recrutare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 26 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8731   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1224   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3888   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5473   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1294   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4916   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.5200   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va ajunge în situaţia ca numărul de locuri la Terapie Intensivă să nu fie suficient?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter