myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Animalele „fără stăpân” sunt, de fapt, animale abandonate

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

De câțiva ani, ziua de 4 aprilie este marcată ca Ziua Internațională a Animalelor Străzii și este dedicată animalelor „fără stăpân” din întreaga lume. Un semnal de alarmă și un apel la compasiune, lansat la nivel mondial, față de situația în care se află sute de milioane de animale fără stăpân din întreaga lume. Târgurile şi flashmob-urile organizate cu această ocazie oferă posibilitatea adoptării unui animal.
În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie.
Evenimentul se desfăşoară în peste 15 ţări, din Marea Britanie până în Macedonia şi din Georgia până în Sri Lanka.

MyTex - Stiri Online Brasov

Este deja cunoscut că animalele fără stăpân sunt de fapt animalele cu stăpân, dar abandonate. Acolo unde există, înseamnă că nu s-a făcut nimic coerent, eficient, responsabil, se arată într-un comunicat al Federației Naționale pentru Protecția Animalelor. „Cel puțin în România, animalele fără stăpân s-au înmulțit pe măsură ce programul de ucidere al acestora a luat amploare, însă, cu toate acestea, autoritățile nu cedează, nu schimbă metoda. Mai mult, animalele fără stăpân au devenit o mare afacere de care nu au niciun interes să se desprindă. Suferința și moartea a zeci de mii de animale în fiecare an, nemulțumirea societății care reclamă derularea unui program pentru reducerea numărului animalelor fără stăpân, eforturile organizațiilor și persoanelor private să salveze din stradă ori din adăposturile primăriilor (majoritatea lagăre de exterminare), finanțate, că acceptăm sau nu, de noi toți, eforturile ONG-urilor prin campanii de sterilizare încercând să compenseze dezastrele create și întreținute de primării, nu determină autoritățile să abordeze un program eficient (și civilizat) pentru că fie nu ascultă opiniile experților în domeniu fie nu-și pot lua mâna din această afacere”, potrivit sursei citate.

4 aprilie este ziua în care trebuie să conștientizăm că existența animalelor fără stăpân și supunerea lor zilnică la chinuri, maltratări este rezultatul iresponsabilității noastre. Singurul mod de a stopa suferința lor este sterilizarea tuturor animalelor cu stăpân în scopul prevenirii abandonului animalelor nedorite ori gestionarea corectă a puilor acestora. Așadar: responsabilitate, etică, compasiune — adică acele calități care ne poziționează la nivelul unui om civilizat.
„Chemăm totodată oamenii la a sprijini animalele fără stăpân oferindu-le constant hrană, apă, îngrijire, protecție, iar cei care au posibilități, să adopte din stradă sau din adăposturi, salvând astfel, în mod definitiv o viață”, mai spun reprezentanţii Federației Naționale pentru Protecția Animalelor.

Ajutorul poate fi oferit de fiecare dintre noi. Printre manifestările organizate pe 4 aprilie se numără acțiuni de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân, încurajarea adopțiilor şi găsirea de soluții împreună cu autoritățile locale.
În multe oraşe din ţară au loc, şi anul acesta, evenimente care au drept scop îmbunătăţirea vieţii animalelor fără stăpân.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Mie, 03 Iun 2020
Euro   Euro   EUR   4.8398   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3112   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4819   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2477   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1924   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4745   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.9800   Scădere
Anunturi MyTEX

Vor reuşi autorităţile să-i ţină în ţară pe românii întorşi din diaspora?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter