myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 4 a fost finalizată

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În această săptămână se va semna procesul-verbal de recepție a lucrărilor de reabilitare energetică a Școlii Gimnaziale nr. 4, investiție realizată în cadrul proiectului „Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţie inteligente în municipiul Braşov”, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano - Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse (PCER).

„Mă bucur că am ajuns în această fază, de semnare a procesului-verbal de recepție a lucrărilor, iar constructorul a reușit să respecte termenul pe care și l-a asumat, mai ales că vorbim de un proiect care vizează creșterea calității condițiilor pe care le oferim elevilor din Brașov în unitățile de învățământ aparaținând municipalității. Din păcate, nu același lucru îl pot spune despre proiectul de la Liceul de Informatică, dar sper ca firma care lucrează acolo să recupereze cât mai mult din întârzieri. Aceste două proiecte, de la școala 4 și de la Liceul de Informatică, au ca scop creşterea eficienţei energetice (şi, implicit, reducerea cheltuielilor cu energia), dar şi reducerea emisiilor poluante, folosind cele mai noi soluţii din domeniu. Sperăm ca aceste proiecte să își dovedească cât mai repede eficiența, pentru ca ele să devină un model de bună practică pe care să îl replicăm, într-o primă fază, la toate unităţile de învăţământ, iar apoi şi la celelalte clădiri aparţinând municipalităţii sau, de ce nu, şi la blocurile de locuinţe. În următoarea perioadă, conducerea școlii, cu sprijin financiar de la primărie, se va ocupa de partea de mobilier, dotări, astfel încât în luna septembrie, copiii din această zonă să poată intra într-o școală cu adevărat nouă”, a declarat primarul George Scripcaru.

 Tehnologii inteligente 

Constructorul şi proiectantul lucrării este SC Aeon Building SRL în asociere cu S.C. M.B. Building & Consulting S.R.L. Valoarea totală a contractului este de 2.530.272,79 lei fără T.V.A. Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie s-a dat în 28 februarie şi, conform panoului afişat la intrarea în şantier, ar fi trebuit să se încheie în 5 ianuarie 2019. Însă, conform actului adițional nr. 2 la acordul de implementare, lucrările la obiectivul de investiții trebuia să fie finalizate până la 15 aprilie. 
Proiectul a vizat aplicarea celor mai noi şi mai moderne tehnologii inteligente pentru reabilitarea unităţii de învăţământ, contribuind astfel la creşterea eficienţei energetice, reducerea consumurilor de energie şi a emisiilor de CO2. 
Lucrările de bază ale acestui proiect au constat în reabilitarea energetică a clădirii: înlocuirea tâmplăriei (ferestre şi uşi, ferestrele, prevăzute cu grilă de ventilaţie pentru aportul de aer proaspăt); izolarea faţadei cu polistiren şi vată bazaltică; termohidroizolaţia terasei; realizarea unui sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură; reabilitarea sistemului de energie electrică (reabilitarea panourilor de distribuţie), inclusiv instalarea unor sistem automatizate de reglare a consumului de energie electrică, în funcţie de intervalul de lumină naturală de pe parcursul unei zile şi de programul şcolar; reabilitarea sistemului de energie termică (reţeaua de distribuţie a căldurii); reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare; înlocuirea lămpilor interioare cu aparate de iluminat pe surse LED; dotarea cu instalaţii pentru prevenirea şi stingerea incendiilor; lucrări de reparaţii la zidării interioare, gletuiri şi vopsitorii lavabile; montarea de pardoseală din plută, cu rezistenţă mare la trafic, făcută din materiale naturale, care nu emană fum în cazul unui incendiu; refacerea completă a sistemului de scurgere a apelor pluviale. 
Au fost executate și lucrări exterioare de amenajare zone verzi, alei, asfaltare în curtea școlii.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Vi, 16 Apr 2021
Euro   Euro   EUR   4.9243   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1120   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6647   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4730   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2303   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2874   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5177   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.4700   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Va reveni cuplul Vlad Voiculescu - Andreea Moldovan în Guvern?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter