myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Nerespectarea priorităţii în trafic şi nesemnalizarea virajelor, două greşeli ce îi pun în pericol pe biciclişti

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Nerespectarea priorităţii în trafic şi nesemnalizarea înaintea efectuării virajelor - mai ales spre stânga - pot avea consecinţe grave, chiar fatale, pentru biciclişti, după cum atenţionează reprezentanţii Poliţiei Judeţene Braşov. La fel de periculos este şi pedalatul pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau pe timp de noapte, fără far şi vestă reflectorizantă sau alte elemente luminoase.

Recrutare Autoliv Brasov

„Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de minim 14 ani. Biciclistului îi este recomandat să poarte cască de protecție omologată atunci când circulă pe drumurile publice”, a amintit comisar-şef Mihaela Hermenean, şeful Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IJP Braşov.

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu dispozitiv de frânare funcţional, sistem adecvat, funcțional, de direcție şi sistem de avertizare sonoră. De asemenea, trebuie să aibă în dotare, în partea din față, lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, lumină de culoare roșie și cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare şi dispozitive fluorescent- reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

„Dacă aveți atașată de bicicletă o remorcă, aceasta trebuie să fie echipată, în partea din spate, cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roșie, iar dacă lumina din spate a bicicletei este obturată de remorcă, aceasta trebuie să fie echipată și cu o lumină de culoare roșie”, a avertizat sursa citată.

Bicicliştilor li se mai recomandă să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, să folosească pistele destinate lor, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, iar când sunt în grup, să circule numai în coloană, câte unul. De asemenea, mai sunt sfătuiţi să verifice starea tehnică a bicicletei, iar pentru a fi observaţi uşor, să poarte haine deschise la culoare (şi vesta reflectorizantă) pentru a fi observaţi uşor.

„Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta. Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare. Nu transportaţi persoane sau bagaje voluminoase care vă pot dezechilibra”, a adăugat reprezentantul BAPC.

Este interzis, printre altele, ca adulţii şi copiii să înveţe să conducă bicicletele pe drumurile intens circulate, să se circule cu bicicleta pe aleile din parcuri sau prin grădini publice şi pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor, să se circule fără a ține măcar o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale şi să meargă doi sau mai mulţi biciclişti în paralel, cu excepția situațiilor când participă la competiții sportive organizate.
De asemenea, este interzis să circule cu bicicleta persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, a produselor ori substanțelor stupefiante, sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Este interzis şi periculos şi ca biciclistul să se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un alt vehicul.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Tess Ballroom - 8 Martie

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 28 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8127   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3601   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6207   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5243   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2475   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4607   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.6400   Scădere
Anunturi MyTEX

Vă este teamă de coronavirus?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter