myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

766 de persoane și-au găsit un loc de muncă la BRAȘOV, în primul trimestru

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Din datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă AJOFM Brașov, în primele 3 luni ale anului 2019 (primul trimestru), ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă de către agenție, au fost încadrate în muncă 766 persoane, dintre care 351 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 329 au peste 45 de ani, 187 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 138 au între 25 și 35 de ani, iar 112 sunt tineri sub 25 de ani (112 tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 438 persoane provin din mediul urban, iar 328 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii de învățământ liceal (210), urmate de persoanele care au învățământ gimnazial (164) si persoanele cu învățământ primar și fără studii (159). Numărul persoanelor încadrate cu studii superioare (110) urmat de persoanele cu învățământ profesional/arte și meserii este de 114, iar persoanele cu studii postliceale sunt în număr de 9. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Brasov 630 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. „Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, spun reprezentanții agenției brașovene.
 
AJOFM Brașov a oferit asistență pentru 1.794 persoane

În primele trei luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.794 persoane (832 femei).
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, menționează cei de la AJOFM Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 26 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8731   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1224   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3888   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5473   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1294   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4916   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.5200   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că scenariul roșu COVID-19 în municipiul Brașov trebuia aplicat imediat?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter