myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAŞOV. 67 de noi antreprenori sunt gata să facă performanță economică

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Demarat în primăvara anului trecut, proiectul Performanță Economică prin Antreprenoriat în Regiunea Centru a ajuns la momentul în care 90 de noi antrepernori sunt gata de start.
Proiectul, care a vizat dezvoltarea culturii antreprenoriale pentru 750 de persoane din Regiunea Centru, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU/82/3/7/105-275), Axa prioritară 3, locuri de muncă pentru toţi, obiectivul tematic 8 – promovarea unor locuri de muncă durabile şi de calitate şi sprijinirea mobilităţii lucrătorilor, Prioritatea de Investiţii 8.III – activităţi, independente, antreprenoriat, înfiinţare de întreprinderi, inclusiv a unor întreprinderi mici şi mijlocii inovatoare. Valoarea totală a proiectului a fost 21.706.666 de lei, iar valoare cofinanţării Uniunii Europene este 18.259.511 lei.  
Programul este derulat de Federaţia Naţională a Sindicatelor în Industria Alimentară, reprezentată de preşedinte Dragoş Frumosu (video 1), ca unitate de management, în parteneriat cu SC Formare Managerială în Turism, reprezentată de prof. univ. dr. Tiberiu Foriş.

Imobiliare.ro

Dintre cei 750 de absolvenți ai cursurilor de formare în antreprenoriat, 260 au fost selectați în prima etapă și au elaborat planuri de afaceri. În urma concursului, 90 dintre acestea au fost selecttate și vor fi finanțate cu maxim 40.000 de euro, fonduri nerambursabile. La nivel județului Braşov, prin acest program, au rezultat 67 de întreprinderi beneficiare (din 90) ale ajutorului de minimis înfiinţate şi o atragere de fonduri de 3 milioane de euro, care vor intra de luna viitoare în conturile câştigătorilor acestor proiecte. „Faptul că am reuşit să ajungem cu această echipă la final, iar 67 de firme din județul Brașov, zone urbane, sunt beneficiare directe ale acestui ajutor de minimis, este un lucru bun, care demonstrează că ceea ce şi-a propus această echipă s-a şi făcut şi putem veni în faţa comunităţii cu o categorie de antreprenori autohtoni, iar pentru municipiul Braşov şi judeţul Braşov să acordăm această plus valoare de 3 milioane de euro. Faptul că avem această posibilitate să angajăm şi 150 de oameni, iar trei ani de zile aceste firme vor avea această obligaţie de sustenabilitate lucrativ  demonstrează faptul că noi, cei din Federaţia Naţională a Sindicatelor în Industria Alimentară, suntem axaţi pe acest drum al consolidării capitalului autohton, nu doar la vorbe, ci şi la fapte”, a precizat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, care ne-a oferit detaliile despre program.

Tinerii curajoși, în prima linie

În cadrul proiectului, astăzi, pe strada Carpaţilor, la sediul Casei de Comerţ Balcanice, s-a desfăşurat un Târg de locuri de muncă adresat femeilor, romilor, persoanelor inactive, dar şi celorlalţi viitori agenţi economici care deţin oferte de angajare în cadrul Regiunii Centru. Noii antreprenori, care au fost şcolarizaţi cu competenţe recunoscute la nivel naţional şi internaţional, au dat primul test faţă în faţă cu publicul larg pentru această ofertă de noi locuri de muncă. Printre ei, și Anca Vârsan (video 2), care și-a înființat o firmă în domeniul industriilor creative. Tânăra ne-a explicat cu aplomb ce a motivat-o să aleagă calea antreprenoriatului, în loc să-și caute un job comod, cu mai puțină bătaie de cap și mai puțină responsabilitate. De altfel, după cum remarca și Dragoș Frumosu, mulți dintre noii antreprenori sunt tineri curajoși.
În total, la acest târg au fost oferite 150 de locuri de muncă. Salariile pe durata celor trei ani de muncă sunt acoperite integral din fondurile oferite de Uniunea Europeană.
În plus, partenerii îşi doresc dezvoltarea acestor programe şi prin dezvoltarea unor incubatoare de afaceri în Braşov, Sibiu, Mureş şi Alba-Iulia. Deşi iniţial s-a dorit înfiinţarea unui astfel de incubator şi la Făgăraş, nu s-a găsit un spaţiu adecvat pentru acest lucru.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 22 Noi 2019
Euro   Euro   EUR   4.7729   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3160   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5580   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3412   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2470   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2492   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4404   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.8200   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că prezenţa în turul 2 la alegerile prezidenţiale va fi mai mare decât cea înregistrată în primul tur?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter