myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

De ce Texas Holdem se va pronunța mereu asupra altor variante de poker

 • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
 • Poze
 • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Șapte cărți de joc au fost în mod oficial cel mai popular joc de poker din lume. Dar acest lucru sa schimbat la începutul anilor 2000, când Boom-ul de Poker a decolat. Texas Holdem a devenit jocul de alegere atât în ​​camerele de poker terestre, cât și în cele de poker online până la mijlocul anilor 2000.

Hold'em a avut întotdeauna o mică urmă înainte de a înflori. Jocul a fost introdus în sălile de poker din Las Vegas la sfârșitul anilor 1960 și a fost jucat în scena subterană. Bill Boyd, un jucător de poker din Texas, a învățat pe alți jucători să joace acest joc. Dar în timp ce mulți jucători au crezut că Texas Holdem este distractiv, nu a fost suficient de popular pentru a găsi un loc regulat pe majoritatea meselor de cazinouri.

Acest lucru a rămas în următorii câteva decenii, multe cazinouri Vegas oferind doar mese cu șapte cărți. Dar o combinație de Texas holdem fiind prezentată în Evenimentul Principal World Series of Poker (WSOP) și acoperirea TV a schimbat dinamica pokerului. Astăzi, holdem este cu ușurință cel mai important joc de poker. Este atât de popular că mă întreb dacă o variație o va înlocui vreodată.

Voi discuta această problemă analizând trei motive pentru care Texas holdem va fi întotdeauna regele pokerului. Voi juca, de asemenea, avocatul diavolului și acoperă trei motive pentru care o altă variantă va depăși în cele din urmă holdem. Fiecare cameră de poker americană folosește Texas Holdem ca fundație pentru acțiunea sa. Multe camere de poker internaționale își umple spațiul și cu mese holdem.

Prin urmare, Texas Holdem nu are un rival apropiat. Cea mai apropiată variație de poker în ceea ce privește popularitatea este Omaha, care vede că jucătorii primesc patru cărți, în loc de două. Jucătorii europeni de poker au preferat în mod special Omaha. Acești plătitori se bucură de elementul de strategie suplimentar de a alege din patru cărți. Acest joc are o altă variantă populară numită Omaha Hi-Lo, unde puteți forma o mână atât înaltă cât și joasă. Potul este împărțit de câștigătorul cu mâna mare și joasă. Entuziaștii Omaha susțin că acest joc are o șansă legitimă de a depăși Texas holdem într-o zi. Dar, din nou, trebuie să vă referiți doar la numărul de mese full holdem disponibile în cazinourile online și terestre pentru a pune la îndoială acest argument. Acest lucru face cu atât mai multă probabilitate ca Texas Holdem să rămână cea mai bună variantă de poker pe tot parcursul vieții mele. Iată trei motive pentru care Holdem nu își va pierde popularitatea în curând.

Texas Holdem este unul dintre cele mai ușoare jocuri de poker de înțeles

Un lucru care continuă să alimenteze creșterea Texas holdem este că mulți jucători încep cu acest joc. De fapt, unii jucători noi nu înțeleg nici măcar că există alte forme de poker dincolo de holdem.

Motivul pentru care poker continuă să atragă începători este că fundamentele sale sunt ușor de înțeles. Iată o scurtă prezentare a ceea ce trebuie să știe jucătorii pentru a începe să se bucure de acest joc:

 • Big blind-ul și blind-ul mic au fiecare pariuri mici pentru a iniția acțiunea.
 • Fiecare jucător primește două cărți.
 • Jucătorii parcurg o rundă de pariuri preflop.
 • Flop-ul (primii trei cărți comune sunt împărțite).
 • Jucătorii parcurg altă rundă de pariuri.
 • Turnul (a patra carte comunitară) este împărțit.
 • altă rundă de pariere se realizează.
 • Râul (a cincea carte comună) este tratat.
 • Runda de pariuri finală urmează.
 • Jucătorii rămași își arată cărțile pentru a determina câștigătorul.

O poveste veche de poker spune: "Texas holdem durează 5 minute pentru a învăța și o viață pentru a stăpâni".

Puțini începători se ocupă de mastering holdem la început. Dar ei iubesc faptul că poți să iei noțiunile de bază în câteva minute.

Mulți jucători noi au nevoie de timp pentru a schimba marginile aspre în ceea ce privește cunoștințele deținute de Texas. Acest lucru este valabil mai ales în cazul înțelegerii blind-urilor, mărimilor de pariuri și a diferitelor străzi.

Dar Texas Holdem este mai ușor de învățat decât variația medie de poker. Acest lucru poate fi văzut când se compară holdem și Omaha.

Omaha are multe din aceleași reguli ca Texas holdem, inclusiv cinci carti comunitare, patru străzi și folosind două cărți de joc și trei cărți de bord pentru a face mâini. Dar faptul că aveți nevoie să alegeți două din cele patru cărți deschise face Omaha mai confuză decât holdem.

Mulți jucători noi Omaha se străduiesc să înțeleagă toate combinațiile diferite de mâini pe care le pot forma cu cărțile lor. Texas holdem face acest lucru mai ușor, oferindu-vă doar două cărți.

Se poate argumenta că studiul cu șapte cărți este cel mai ușor joc de învățat. Dar Texas holdem este mai simplă pe baza faptului că există mai puține străzi și este mai ușor să înțelegi cine acționează mai întâi pe fiecare stradă.

Voi continua să spun că Texas holdem este jocul mai ușor de învățat în termeni de strategie. Dacă faceți o altă comparație cu Omaha, trebuie doar să vă faceți griji cu privire la formarea de combinații de mână cu două cărți.

Texas Holdem are doar 169 de combinații de mână de pornire la distanță pentru a vă îngrijora. Contrastează acest lucru cu Omaha Hi-Lo, unde sunt peste 16.000 de combinații distincte de mână.

Am menționat deja cât de greu este să țineți evidența mâinilor pe care le puteți forma în Omaha. Am jucat destul de mult jocul si inca mai lipsesc posibilitati importante de mana ocazional. Acest lucru nu înseamnă că nu este posibil să faceți același lucru în Texas Hold'em. Dar șansele de a vă lipsi drepte și șocuri potențiale sunt mult reduse în acest joc. Un alt domeniu în care strategia holdem este mai ușoară este șansele de a apela cu o mână de desen. Puteți folosi o combinație de cote de pot, outs și mâna de capital pentru a afla când este profitabil să apelați. Nu voi intra în specificul acestor termeni, deoarece acest post se referă la motivul pentru care Holdem își va păstra popularitatea. Dar ideea este că poți veni cu matematică clară când este înțelept să joci o mână de desen Texas Holdem.

Omaha și Omaha Hi-Lo sunt diferiți, pentru că aveți la dispoziție atât de multe outs. Și în timp ce puteți încă să veniți cu estimări matematice dificile cu privire la momentul de apel, răspunsurile nu sunt la fel de clare ca utilizarea cotei de pot și a echității mâinilor pentru a decide.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 18 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9472   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7020   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8347   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7195   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2472   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6646   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.8200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că în acest moment este bine să se renunţe la cota unică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter