myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Puteți fi eroi în cursa cu obstacole a comunității, chiar și dacă nu alergați

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Sunteți așteptați să fiți eroi în competiția pentru o cauză nobilă. Braşov Heroes, cursa cu obstacole a comunităţii,va avea loc duminică, 2 iunie, în zona de picnic a Lacului Noua. La Braşov Heroes s-au înscris deja peste 1.100 de alergători. Cei mai mulți vor alerga în echipă sau în familie, pentru a susţine, în total, 11 cauze ale comunităţii, propuse de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov. Toate acestea sunt susţinute de alergătorii care plătesc o taxă, dar şi de cei care aleg să doneze bani, fie online, pe site-ul Fundaţiei, fie offline la Tipografia, Librăria Libris şi Bookcity. Au fost deja adunate fonduri importante până acum, peste 80.000 de lei.  Participanții se mai pot înscrie până în ziua evenimentului, completând formularul online şi alegând metoda preferată de plată, sau offline la Tipografia, Librăria Libris și Bookcity Coresi. Înscrieri vor fi făcute inclusive în ziua cursei, la fața locului, într-un număr limitat de locuri la cursa scurtă și lungă, la familie neexistând restricții. 11 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov strâng fonduri, în acest an: grupuri de suportpentru mame din medii defavorizate, tabere de dezvoltare personală pentru copii din centrele de plasament, sesiuni de pregătire specializată și complexă în domeniul artistic muzical pentru tineri talentați, cluburi de vacanţă pentru tineri cu autism, o cameră senzorială pentru copii cu dizabilităţi, un studio de înregistrări dedicat tinerilor instituționalizați pentru delincvență juvenilă care se confruntă cu diverse dependențe şi alte proiecte care-i implică activ în viaţa comunităţii. Cei care nu vor sau nu pot să alerge, dar vor să susțină o cauză sau un alergător, o pot face printr-o donație pe site-ul evenimentului  Donațiile rămân deschise până la finalul lunii iunie. Acestea se pot face online pe site-ul evenimentului, completând formularul şi alegând metoda preferată de plată: online pe http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza.php sau offline la Tipografia, Libraria St. O. Iosif și Bookcity.ro
Donaţii se vor mai putea face şi după încheierea cursei, pe tot parcursul lunii iunie.
Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară Brașov, în colaborare cu Asociaţia Floare de Colţ, Carpathian MTB Trails şi Primăria Municipiului Braşov. În cele cinci ediţii anterioare Braşov Heroes s-au strâns fonduri şi au fost acordate finanţări în  valoare de 333.000 de lei pentru 60 de proiecte locale. Cu aceste fonduri se desfășoară acum în Brașov programe de terapie pentru copii cu autism, opționale gratuite de educație de arhitectură, campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. Tineri ieșiți din centrul de plasament învață să facă față vieții de zi cu zi, copii proveniți din medii defavorizate au un loc al lor pe care să-l numească „acasă”, actori cu nasuri colorate împrăştie zâmbete și desene pe culoarele a două spitale din Braşov.

Recrutare Autoliv Brasov

Iată cauzele pentru care puteți alerga sau dona:

- „Căldură și în clinică nu doar în suflet”. Asociația Care for Dogs, care are un adăpost de 200 de câini aproape de Cărpiniș, a construit o clinică unde pot fi tratate animalele bolnave și unde se pot steriliza căței. Pentru că adăpostul nu are energie electrică și căldură, ar ajuta un sistem de încălzire pentru hala unde stau cățeii.

- „Trambulină pentru viață”. Fundația Bucuria Darului își propune organizarea unei tabere de patru zile pe timpul verii pentru 20 de copii din familii cu posibilități financiare reduse.

- „Și TU poți fi SUPEREROU!”. ADDIP își dorește să dezvolte abilitățile de gestionare a emoțiilor, de identificare și conștientizare a calităților în cazul a 15 adolescenți proveniți din centrele de plasament, iar o tabără de dezvoltare personală în vacanța de iarnă înainte de Crăciun, la munte, într-o zonă de relaxare și un mediu de învățare ar putea fi cadrul ideal pentru atingerea obiectivului.

- „MUZICA - Vibrație universală!”. Asociația culturală ART Respect are în plan oferirea unei oportunități de pregătire specializată și complexă în domeniul artistic muzical a unui grup de 10 tineri talentați, cu palmares bogat în acest domeniu și cu potențial și dorința de dezvoltare continuă.

- „Mama, erou în cursa familiei”. Proeictul este propus de SCUT și constă în derularea unui program complex pentru șapte mame (cu 19 copii) aflate la limita subzistenței pentru creșterea abilităților parentale, dezvoltare personală, recreere și socializare. 

- „Cântec în întuneric”. Asociația Social-Culturală DREPT ÎN INIMĂ are nevoie de fonduri pentru a ajuta copii cu diferite dependențe (alcool, droguri, tutun, jocuri de noroc, ecran) și a celor instituționalizați pentru delicvență juvenilă.

- „Cercetășie. Educație pentru viață”. Organizația Națională „Cercetașii României” Centrul Local „Orizont” Brașov își propune să dea o șansă ca 130 de copii și tineri cercetași să trăiască o experiență de patru zile în natură, în timpul căreia să deprinde noi abilități atât de valoroase în viață: abilități de comunicare nonviolentă, de orientare, de organizare a unei activități în comunitate.

- „4x4 pentru Speranță!”. Asociația Rază de Speranță consideră utilă dezvoltarea serviciilor de terapie oferite prin susținerea unui program tip tabăra de vară pentru 40 de copii și tineri cu autism. 

- „Pauza nonformală”. Grupul de inițiativă Pauza non-formală își dorește pentru cei 300 de copii din Crizbav activități mai interesante și mai relaxante în școala lor: radio în școală de care să se ocupe copiii, curtea școlii să fie mai colorată și jocuri pictate pe asfalt, perete de grafitti, bănci în curtea școlii pentru ore în aer liber.

- „Camera senzorială, o șansă pentru copiii și adulții cu dizabilități”. Fundația Rafael consideră că o cameră senzorială este un loc în care copiii și adulții cu dizabilități severe și multiple sunt stimulați vizual, olfactiv, cutanat, auditiv, gustativ, care îi ajută să trăiască senzații, emoții, să interacționeze și să se dezvolte. În cadrul proiectului va fi înființată o astfel de cameră, beneficiari fiind peste 60 de copilași și adulți cu dizabilități.

- „Alerg pentru muntii Fagaras!”. Membrii Fundației Conservation Carpathia spun că, din 2012 până în prezent, au cumpărat în estul munților Făgăraș peste 600 de hectare de „pădure de cioate", parcele silvice grav degradate, tăiate la ras acum 10-12 ani. În solar și în cele 8 pepiniere proprii cresc puieții de la stadiul de sămânță și durează între 2 și 4 ani până ce puietul poate fi plantat. Pentru continuarea proeictului au de asemenea nevoie de fonduri.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 15 Noi 2019
Euro   Euro   EUR   4.7667   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3224   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5647   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3685   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2467   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2621   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4372   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.3900   Scădere
Anunturi MyTEX

Va câştiga România meciul cu Suedia din preliminariile Campionatului European din 2020?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter