myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Sindicaliștii cer Guvernului să nu modifice Codul Administrativ prin OUG

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), la care este afiliată și organizația angajaților din Primăria Brașov, a adresat Guvernului României o serie de solicitări și avertizează că va recurge la toate formele de proteste legale dacă revendicările nu vor fi satisfăcute.

Imobiliare.ro

FNSA cere renunţarea imediată la intenţia de promovare a Codului Administrativ prin ordonanţa de urgenţă, demararea procedurilor de consultare a organizaţiilor reprezentative din sectorul de activitate „Administraţie publică” şi, după finalizarea procedurilor de consultare, adoptarea acestuia sub formă de lege, în urma dezbaterii articolelor în Parlamentul României. „Adoptarea Codului Administrativ, demers de o asemenea complexitate şi de o asemenea importanţă, prin ordonanța de urgență, ȋn urma unui parcurs legislativ superficial şi în mare grabă, ridică suspiciuni de vointă pur politică şi de nerespectare a principiilor bunei-credinţe, dar mai mult decât atât, apreciem că suferă de grave vicii de neconstituţionalitate privind transparenţa decizională, precum şi privind dreptul de participare şi implicare a tuturor actorilor interesaţi la dialogul social institutionalizat ȋn adoptarea actelor normative de importanţă socială şi profesională deosebită. Modificările substanţiale în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea administraţiei publice, precum şi în activitatea salariaţilor din administraţia publică sunt domenii pentru care legea impune consultarea reală a reprezentanților salariaților prin federațiile sindicale reprezentative ȋn domeniu. De asemenea, Constituția României impune adoptarea modificărilor la legile speciale organice exclusiv prin lege, ȋn urma dezbaterilor parlamentare şi nu prin ordonanțe de urgenţă ale Guvernului, strict interzise ȋn aceste domenii majore. Nu ȋn ultimul rând, apreciem că nu se poate justifica urgența acestui parcurs legislativ”, afirmă Valer Suciu, președintele federației sindicale.

Pensionarii de stat să nu mai poată fi angajați la stat

Pe lista de revendicări se află promovarea unui act normativ pentru interzicerea explicită a angajării la stat, ȋn domeniul administrației publice, a persoanelor care beneficiază de pensie de la bugetul de stat; ajustarea nivelului voucherelor de vacanță la valoarea salariului de bază minim brut pe țară, garantat ȋn plată, ȋn vigoare; promovarea unui act normativ pentru coroborarea vârstei de pensionare pentru limită de vârstă a tuturor categoriilor de bugetari care ȋsi desfăşoară activitatea sub legi speciale şi/sau ȋn regim de incompatibilități. Sindicaliștii mai cer iniţierea unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 153/2017, în sensul celor semnalate în continuare: modificarea şi completarea art. 11 alin. (1), ȋn sensul clarificării obligativității grilei ierarhice de salarizare aferentă fiecărei funcţii, unică la nivel de unitate administrative-teritorială, precum şi a stabilirii coeficienților de ierarhizare alături de salariile de bază, ca indicatori ai securității şi previzibilității veniturilor salariale ȋn administrația publică locală; modificarea art. 11 alin. (4), ȋn sensul ca salariul de bază (iar nu venitul salarial ȋn integralitatea lui) să nu poată depăşi indemnizația viceprimarului/vicepreşedintelui consiliului județean; completarea art. 11 cu un text explicit prin care să se interzică diminuări abuzive ale veniturilor salariale, odată cu adoptarea hotărârilor de consiliu local, de la un an bugetar la altul.

Solicităm Guvernului României ca în cel mai scurt timp să iniţieze discuţii cu reprezentanţii FNSA pe marginea acestor revendicări şi propuneri. În cazul în care solicitarile noastre nu vor fi soluţionate în mod favorabil, FNSA va iniţia, în calitate de federaţie sindicală reprezentativă, declanşarea în sectorul de activitate Administraţie Publică a formelor de protest legale”, avertizează sindicaliștii.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Costea Ion
0 #1 Costea Ion 04-06-2019 10:26
Pensionarii de la stat să nu se mai angajeze nicăieri. Altfel, să piardă pensia.
Desființarea voucherelor de vacanță. Reducerea numărului de bugetari și eficientizarea muncii acestora.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 27 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8332   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3890   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3759   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5616   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2444   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1169   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4712   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.5600   Creștere
Anunturi MyTEX

Se va descurca județul Braşov cu 12 paturi de ATI complet echipate?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter