myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ambulanța Primăriei, chemată la îndepărtarea de arbori de pe carosabil, căderi de țigle și a unui roi de viespi

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În luna aprilie ne-a fost prezentată, de către edilul Brașovului, o ambulanţă cu toate dotările speciale pentru prima intervenţie şi cercetare, achiziţionată printr-un proiect al administraţiei publice locale în vederea înzestrării Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din cadrul Primăriei Braşov. Este vorba despre prima autospecială dintr-un lot de trei, care a costat peste 500.000 de lei, cu multiple dotări pentru intervenţii de urgenţă.

De atunci până în prezent, autospeciala a fost pusă la treabă în diverse situații, de la căderi de țigle și deblocare de drumuri în urma prăbușirii copacilor uscați, până la îndepărtarea unui roi de viespi care își făcuse cuib în fațada unui bloc.

Potrivit raportului de activitate al SVSU Brașov, prima intervenție când autospeciala a fost urnită din parcare este datată cu 8 mai, la Cimitirul eroilor din Primul și al Doilea Razboi mondial, pe strada Lacea, unde au fost anunțate din partea cetățenilor căderi de elemente de construcție și deteriorări ale împrejmuirii obiectivului. Apoi au urmat intervenții pentru îndepărtarea de arbori căzuți din cauza vântului puternic înregistrat în repetate rânduri în această primăvară, pe străzi precum Jupiter, la sensul giratoriu pe Bdul Griviței, Aleea După Iniște (unde un copac a căzut peste firele electrice).

Pe strada Rozelor, la nr. 57, un roi de viespi avea cuib făcut în fațada blocului, astfel că a fost blocat drumul și s-a utilizat sistemul de direcționare trafic și scara autospecialei. Deoarece roiul se afla la etajul al doilea, a fost solicitată autoscara de la ISU Brașov, SVSU asigurând intervenția cu un apicultor.

Pe strada C-tin Brâncoveanu nr. 64, unde se surpase terenul de sub carosabil, spre sfârșitul lunii mai, a fost utilizat sistemul de direcționare trafic și a fost adus un autocamion cu pietriș.

La începutul acestei luni, a fost folosită pompa electrică de pe autospecială, pentru evacuarea apei dintr-un canal din subsolul Primăriei (str. Eroilor nr.8), întrucât se ajunsese la infiltrații în pereții clădirii administrației locale.

Autospeciala a fost utilizată și la activități de instruire a personalului SVSU, când au fost folosite pernele pneumatice Holmatro, unealta combinată pentru descarcerare, aparatul de respirat și ranga haligan. Cu câteva zile în urmă a avut loc instructajul efectuat către Serviciul Salvamont cu privire la utilizarea echipamentului de salvare la înălțime.

Antrenamentele voluntarilor pentru situații de urgență au fost organizate încă de când autospeciala a intrat în dotarea SVSU Brașov. În acest sens enumerăm exercițiul de la o entitate economică de pe raza municipiului Brașov, alături de ISU Brașov, Jandarmeria, IPJ Brașov și Poliția Locală, precum și antrenamentul pe muntele Tâmpa, din 2 iunie, când voluntarii au urcat cu autospeciala pe munte, pentru că fusese simulat un incendiu, la care s-a utilizat scara și drujba, a fost verificată rezerva de apă de pe munte și a fost utilizat generatorul electric cu pompa electrică pentru transportul apei pe o distanță mai lungă și umplerea rucsacelor de stins incendiu.

Autospeciala Primăriei este utilizabilă și la acțiuni de prevenire. Ca urmare, în 14 mai, s-a avut în vedere prevenirea incendiilor de pădure în zonele de grătare și picnic (la Pietrele lui Solomon, Lacul Noua, La Iepure), activitatea fiind desfășurată împreună cu Jandarmeria și Asociația Metropolitană Brașov - Custodele Muntelui Tâmpa. De asemenea, când și când, au fost organizate acțiuni de supraveghere a lăcașurilor de cult și la evenimentul „Junii Brașoveni” de la Pietrele lui Solomon, precum și la prevenirea incidentelor la Raliul Brașovului din weekend-ul trecut.

Deseori, cu ajutorul acestei autospeciale sunt verificate cursurile de apă din oraș, în perioada avertizărilor meteo și hidrologice, punctele critice la inundații, starea digurilor, a stăvilarilor și a clapeților.

citiți și

BRAŞOV. Ambulanţă de primă intervenţie, în dotarea SVSU din cadrul Primăriei

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Joi, 13 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8344   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0836   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3431   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4894   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2471   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0866   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4718   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Ar trebui să „cadă capete” după grava eroare de la DSP Braşov?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter