myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Despre Rusia țaristă, la Casa Sfatului

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Consonanţe istorice ruso-române: vizita Împăratului Nicolae al II-lea la Constanţa (1/14 iunie 1914) şi Rusia ţaristă la Braşov” este titlul noii expoziţii de fotografie ce va fi vernisată astăzi, la ora 12.00, la Muzeul Judeţean de Istorie Braşov. La eveniment vor mai fi prezenţi Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură de la Bucureşti, şi Carol König, vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor din România.
Această expoziţie este primul eveniment cultural realizat de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov în parteneriat cu instituţii din Rusia specializate în domeniul păstrării şi punerii în valoare a patrimoniului istoric. Astfel, fotografiile provin din colecţiile mai multor instituţii ruseşti partenere: Arhiva de Stat a Federaţiei Ruse (GARF), Arhiva Centrală de Stat de documente fotofonocinematografice din Sankt-Petersburg, Arhiva Rusă de Stat a documentelor cinematografice şi foto (RGAKFD).
Pentru vernisajul de la Braşov a fost aleasă ziua când se împlinesc 105 ani de la vizită oficială a Ţarului Nicolae al II-lea în România.
Ţarii Rusiei nu au ajuns niciodată la Braşov. Însă în cursul ultimilor trei secole, trei suverani ai Rusiei s-au aflat pe pământ românesc: Petru I (1682-1725), Alexandru al II-lea (1855-1881) şi Nicolae al II-lea (1894 – 1917). Ultima vizită imperială rusă în România a avut loc pe 1/14 iunie 1914, cu foarte puţin timp înaintea declanşării Primului Război Mondial. Aceasta a fost şi singura vizită oficială a unui suveran rus în România şi ultima vizită oficială în străinătate a ultimului ţar rus.
Temele expoziţiei de fotografie istorică sunt vizita Ţarului Nicolae al II-lea însoţit de familia sa la Constanţa în iunie 1914, vizita Regelui Carol I şi a Principelui moştenitor Ferdinand în Rusia, în iulie 1898, vizita Principelui moştenitor Ferdinand şi a Principesei moştenitoare Maria, însoţiţi de fiul lor, Principele Carol, la Petersburg, în martie 1914. Expoziţia rusă itinerată la Casa Sfatului este completată cu prezentarea ,,Rusia ţaristă la Braşov”. Expoziţia rămâne deschisă la Casa Sfatului până la 31 august 2019.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Joi, 28 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8421   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3983   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3915   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5368   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2484   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1935   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4758   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.5300   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de ritmul lucrărilor la pasajul Fartec?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter