myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Un nou standard în agricultura asistată de tehnologia IT

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O aplicație informatică, creată cu bani europeni, vine în ajutorul pe agricultorilor pentru a le ușura munca de la câmp și pentru ca aceștia să-și gestioneze cât mai bine afacerea.

BITSoftware, companie românească cu peste 25 de ani de experiență în dezvoltarea și implementarea de soluții software de business, lansează astăzi FieldBook AgriApps, soluție pentru managementul performant al fermelor agricole de orice dimensiune.

Agricultura de precizie presupune utilizarea tehnologiei pentru eficientizarea activităților în agricultură, informarea permanentă a fermierului asupra culturii și obținerea unor informații clare asupra producției agricole.
Fermierii au acum la dispoziție soluția FieldBook AgriApps, care gestionează toate activităţile fermei: planificarea, execuţia și urmărirea lucrărilor agricole pe multi-culturi și multi-ferme, inspecţii și observații, alerte tratamente, gestiunea personalului și a utilajelor, urmărirea costurilor pe parcelă și cultură, managementul vizual GIS, integrarea IoT. Soluția permite utilizatorilor să introducă activitățile și lucrările agricole zilnice direct de pe telefonul mobil sau de pe tabletă și să aibă acces la informațiile despre culturile administrate în timp real.

FieldBook AgriApps (FBAA) este un proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (2014-2020). Codul SMIS al proiectului: 115887.

Funcționalități multiple și eficiente

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul aplicației, funcționalitățile FBAA sunt următoarele: Management lucrări: Planificare, execuție și urmărire a lucrărilor agricole și a resurselor necesare (manoperă, utilaje, materiale); Alerte: Alerte generate pe baza inspecțiilor și observațiilor și a datelor externe (drone, alte dispozitive); Management de personal: Alocare personal pentru fiecare lucrare cu atribuire ore și cantități realizate individual și pe echipe; Cartografiere: Cartografiere parcele și geolocalizare prin interconectare cu soluții GIS; Planificare lucrări: Generare comenzi de lucru în baza inspecțiilor și a alertelor cu alocare de resurse; Management utilaje: Integrare cu terțe sisteme de tracking GPS pentru urmărirea lucrărilor mecanizate; Tratamente; Tratamente corecte pe culturi, în funcție de adversități (boli, dăunători), previziuni meteo, tratamente anterioare și observații de pe teren; Rapoarte și analize; Urmărire costuri și profitabilitate pe ferme, parcele, lucrări și activități; Previziuni tratamente: Previziuni în baza informațiilor și alertelor de la stații meteo și senzori din teren; Aplicaţie inspecţii și observaţii; Drone; Planificare lucrări;  Monitorizare

„Combinăm ultimele tehnologii pentru a asigura un management performant prin eficientizarea producției și optimizarea resurselor pentru fermele de orice dimensiune”, se arată în prezentarea soluției informatice Field Book AgriApps, unde sunt detaliate și avantajele aduse agricultorilor, pe care le regăsiți în cele de mai jos. 
Registrul Agricol Electronic: Introduceți pur și simplu activitățile și lucrările agricole în FBAA de pe telefonul mobil sau de pe tabletă și obțineți mai multe informații și rezultate care vă pot economisi timp și bani. Renunțați la registrele agricole învechite. Cu Field Book AgriApps aveți acces la date în timp real și le puteți analiza pentru a lua cele mai bune decizii. Procese de lucru inteligente: Cu doar câteva click-uri, alocați în mod optim resursele de care dispuneți. Planificați, executați și urmăriți derularea lucrărilor agricole. Documente de trasabilitate a lucrărilor agricole: Respectați reglementările locale și naționale și înregistrați lucrările agricole. Introduceți pur și simplu activitățile direct de smartphone sau tabletă în timp ce le efectuați. Managementul lucrărilor agricole : Planificați, executați și urmăriți lucrările agricole și alocați resursele necesare. Cartografiere și geolocalizare GIS : Dacă gestionați mai multe parcele sau ferme, atunci această funcționalitate vă ajută să planificați, să realizați și să evaluați lucrările agricole în mod vizual. Previziuni tratamente: În baza informațiilor primite de la senzorii din teren și de la stațiile meteo, puteți face previziuni cu privire la tratamentele care trebuie aplicate în culturile din parcele. Alerte în timp real: aplicația trimite alerte pe baza inspecțiilor și observațiilor transmise din teren, precum și a datelor externe (text, foto, video) primite de la drone sau alte dispozitive. Inspecții / Observații: Introduceți observații ad-hoc sau planificate, însoțite de poze și video, atât online, cât și offline. Tratamente specifice: În funcție de culturi, boli, condiții meteo sau tratamente anterioare, puteți aplica tratamentele specifice necesare, doar cât și atunci când trebuie. Management de personal: Optimizați alocarea personalului de care dispuneți pentru fiecare lucrare și urmăriți atribuirea orelor și a cantităților realizate, atât la nivel individual, cât și pe echipe. Management de utilaje: Urmăriți lucrările mecanizate prin integrarea cu terțe sisteme de tracking GPS. Suport decizional: Urmăriți costurile și productivitatea și obțineți rapoarte P&L pe ferme, parcele, lucrări și activități.

Mai multe detalii despre soluția FieldBook AgriApps găsiți pe site-ul https://www.fieldbookapps.com/.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 28 iunie, în Poiana Brașov, la Hotel Alpin. Înscrierile se pot face accesând pagina https://www.fieldbookapps.com/inregistrare-eveniment.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 08 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8338   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4477   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4833   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5796   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2393   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1721   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4715   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că după coronavirus va urma o criză economică și alimentară?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter