myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Peste 4 milioane de euro pentru regenerare urbană la Făgăraș

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectul integrat prin care municipalitatea din Făgăraș dorește să investească fonduri europene pentru modernizarea unei școli și a peste 6,5 km de străzi urbane a fost semnat astăzi la Alba-Iulia, de către primarul municipiului, Gheorghe Sucaciu (foto, dreapta), dar și de către directorul general ADR Centru, Simion Crețu (foto, stânga). Valoarea totală a investițiilor pentru „Modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 7 și a Rețelei de străzi urbane, în vederea creșterii calității vieții în municipiul Făgăraș” este de peste 19,2 milioane lei, care se adaugă investițiilor în valoare totală de peste 27 milioane lei, deja demarate în acest oraș din județul Brașov pentru reabilitarea Cetății și pentru eficientizarea energetică a patru blocuri de locuințe. De această dată, fondurile europene nerambursabile atrase pentru finanțarea acestor obiective menționate în Strategia Locală de Dezvoltare Durabilă sunt derulate în cadrul Priorității de Investiții 13.1, ce vizează îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România, prin Axa Prioritară 13 a Programului Operațional Regional 2014-2020. Proiectul răspunde obiectivului privind oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale. Lucrările se vor finaliza peste trei ani, la sfârșitul lunii iulie 2022.

De acum doi ani am demarat acest proces de investiții, în primul rând pentru reabilitarea Cetății Făgărașului, dar și pentru reducerea consumurilor de energie la patru blocuri. Actuala cerere de finanțare este pregătită pentru modernizarea școlii, dar și pentru reabilitarea a 11 străzi. Lucrăm la îmbunătățirea condițiilor de viață din Făgăraș, pentru că oamenii au nevoie de străzi asfaltate, cu apă și canalizare, confort în trafic, dar și condiții moderne pentru educația copiilor. Ne preocupă în cel mai mare grad investițiile pentru creșterea calității vieții cetățenilor și vrem să modernizăm orașul, pentru acești oameni deosebiți de aici. Cu mai mult de 10 milioane euro contractați pentru investiții în oraș, putem spune acum că și orașul nostru poate fi un exemplu ca banii europeni, folosiți în mod chibzuit, duc la economii pentru bugetele locale, dar și la atingerea unor obiective care altfel ar fi rămas doar vise așternute pe o hârtie”, a declarat, în momentul semnării acestui contract de finanțare, Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

Pentru ce sunt folosiți banii

Cererea de finanțare pentru proiectul „Modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 7 și a Rețelei de străzi urbane, în vederea creșterii calității vieții în municipiul Făgăraș” are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din oraș, precum și a celor din localitățile apropiate, prin abordarea integrată a nevoilor identificate la nivel local și prin îmbunătățirea ofertei educaționale, corelat cu infrastructura publică. Astfel, prin intermediul proiectului se urmărește consolidarea și reabilitarea clădirii existente a Școlii Gimnaziale nr. 7 și extinderea acesteia cu un nivel, dar și realizarea dotărilor aferente, inclusiv cu un lift exterior, construirea unei noi săli de sport, activități completate cu reabilitarea și modernizarea infrastructurii stradale pe 11 străzi, în lungime de peste 6,5 km. Școala Gimnazială nr. 7 este situată pe strada Dr. loan Șenchea, nr 104B, pe un teren în suprafață de peste 4100 mp, din care amprenta la sol a construcției este de circa 750 mp. În vederea eficientizării funcționale, se va consolida structura de rezistență a celor două corpuri de clădire și se va extinde suprafața construită cu un corp de clădire nou, ce va adăposti sala de sport, iar imobilul existent va fi supraetajat cu un nivel. Întreaga clădire va fi reabilitată termic și va fi înlocuită instalația interioară de distribuire a agentului termic, dar și tâmplăria existentă cu tâmplărie cu grad de eficiență crescut. Spațiile interioare existente vor fi recompartimentate, finisajele existente vor fi înlocuite, iar în exterior se vor reface trotuarele perimetrale și se va realiza conformarea clădirii la cerințele de acces pentru persoanele cu dizabilități. Evident că proiectul prevede și înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice și de hidranți interiori și exteriori pentru consolidarea mijloacelor de apărare împotriva incendiilor. Toate sălile de clasă, dar și sala de sport nou construită vor fi dotate cu mobilier nou, iar grupurile sanitare vor fi complet înnoite.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 23 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9259   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1259   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7599   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4930   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2305   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3554   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5185   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.2100   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Va pica Guvernul Cîțu în urma moțiunii de cenzură depuse de PSD?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter