myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. A început asfaltarea pe două străzi din zona nouă a cartierului Tractorul

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În aceste zile au început lucrările de infrastructură pe strada I.C. Brătianu, din cartierul Tractorul. A fost începută o bandă, din strada 13 Decembrie până la intersecția cu strada Christian Pomarius, iar tronsonul va continua până la strada Liviu Rebreanu, urmând să fie apoi amenajată și banda a doua, pentru a se pregăti asfaltarea. Detaliile ne-au fost oferite de reprezentanții Primăriei Brașov. 

De asemenea, a fost continuată asfaltarea străzii Ioan Popasu, iar de luni se va merge în continuare, până în zona de intersecție cu strada 1 Decembrie 1918, astfel încât să fie asigurată legătura din strada 13 Decembrie. Ambele lucrări sunt executate de dezvoltatori și au fost supravegheate de diriginți de șantier din partea Primăriei, astfel încât toate normele să fie respectate.

Totodată, la Primăria Brașov a avut loc, ieri, o nouă întâlnire a primarului George Scripcaru, viceprimarului Laszlo Barabas și a directorilor din direcțiile de resort ale primăriei cu dezvoltatorii imobiliari, pentru reglementarea situației drumurilor Ioan Popasu, Nicolae Labiș și I.C. Brătianu, pe tronsoanele care nu au obținut încă autorizație de construire, în vederea dezvoltărilor ulterioare.

„Am discutat despre viitoarele dezvoltări pe care le au pe cele trei străzi, am stabilit condițiile tehnice și soluțiile pentru respectarea HCL 276/2018 privind reglementări juridice şi tehnice cu privire la infrastructura stradală cuprinsă în documentaţiile de urbanism și care reglementează ca înaintea autorizării investițiilor să avem un drum de acces conform normativelor, cu două benzi de circulație și trotuare. S-au stabilit detalii tehnice legate de terenuri și de situația juridică a unora dintre ele, de drepturile de proprietate. S-a căzut de acord asupra unei strategii, dezvoltatorii și-au asumat o serie de responsabilități pentru ca lucrurile să fie în ordine. Nu poți să vinzi locuințe, să se mute cetățenii într-un bloc și să ai accesul pe o uliță de trei metri plină de praf și noroi, și să pretinzi că nu te interesează. Toți dezvoltatorii trebuie să fie interesați să existe un drum care să ducă la cartierele lor. Noi îi sprijinim pe investitori, ne dorim cât mai multe investiții în Brașov, dar ele trebuie să corespundă din punct de vedere legal și al regulilor de urbanism”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Simon Maurer, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din Brașov a precizat: „Întâlnirea a fost una foarte importantă. Am clarificat mai multe lucruri legate de infrastructură. Eu zic că în scurt timp vom reuși să soluționăm ceea ce ține de noi pentru a obține și restul autorizațiilor pe care le-am așteptat. A fost o ședință constructivă și noi vom îndeplini toate cerințele legale ce ne-au fost puse în vedere, conform HCL 276. Este în interesul nostru să rezolvăm și problema drumurilor, și a celorlalte facilități de infrastructură necesare celor care vor locui în cartierele noastre. Noi am prevăzut spații verzi generoase, o infrastructură bună, dar sunt și probleme care nu depind neapărat de noi, ci de vecini care nu doresc să cedeze terenuri, dar până la urmă se vor rezolva și acestea. Astfel nu vom putea construi”.

Reamintim că până în acest moment au fost eliberate autorizații de construcție pentru fazele I de asfaltare a străzilor Ioan Popasu, Nicolae Labiș, I.C.Brătianu, Ștefan Baciu, Emanoil Bernfeld și Ioan Ursu, iar în prezent este în evaluare documentația pentru autorizarea fazei I de asfaltare a străzii 1 Decembrie 1918, care mai trebuie completată cu un aviz.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 04 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8341   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0976   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3537   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4795   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2473   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0629   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4716   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2600   Creștere
Anunturi MyTEX

Va depune PSD o moţiune de cenzură în această lună?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter