myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Circa 750 de candidați la concursul de Titularizare în învățământ

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar (cunoscut drept titularizare), sesiunea 2019, se va desfășura miercuri, 17 iulie, începând cu ora 10.00, în zeci de centre de examen din țară. Circa 750 de dascăli braşoveni au fost admiși, din județul Braşov, pentru a susţine proba scrisă. Examenul are loc în două centre: Colegiul Tehnic Transilvania şi Școala Gimnazială nr. 5, unde candidaţii trebuie să fie în săli până la ora 9.00. După ce primesc subiectele, au la dispoziţie patru ore pentru redactarea lucrărilor.

Cele mai multe sunt catedre pentru suplinire calificată

În acest an, în județul Brașov, Inspectoratul Școlar al Județului (IȘ) Brașov are disponibile 147 de posturi cu o viabilitate de minim 4 ani, pentru care se încheie contract pe perioadă nedeterminată (titularizare), 454 de posturi cu viabilitate mai mică de patru ani, pentru care angajarea se face pe perioadă determinată (între 1 şi 3 ani), prin suplinire calificată. În plus, mai sunt şi 1.397 de fracţii de normă care, combinate, pot forma câteva sute de catedre. Concursul se susține la 21 de discipline. Ca în fiecare an, concurenţa cea mai mare este pe posturile de învăţători, educatoare, dar mulţi candidaţi vor catedre de limba şi literatura română, matematică etc. Aproape 800 de candidați au susținut luna trecută, inspecțiile la clasă sau probele practice, fără promovarea cărora nu puteau participa la proba scrisă.

Minim 7 pentru a spera la contract pe perioadă nedeterminată

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în 23  iulie. Contestaţiile se depun la sediul IŞJ Braşov în zilele de 23 și 24 iulie. Rezultatele finale se afişează în 30 iulie. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Din păcate, sunt şi situaţii în care un candidat poate obţine cea mai mare notă la disciplina pentru care a susţinut examenul sau chiar nota maximă şi să nu se poată titulariza, dacă nu există catedre disponibile viabile cel puţin patru ani. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în 31 iulie.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 27 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9194   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1766   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7550   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5481   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3211   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5152   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.2100   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că măcar jumătatea lunii august Pasajul Fartec va fi redat circulației?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter