myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Aproape 16 candidați pe un loc bugetat la Facultatea de Medicină

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Candidații la admitere în Universitatea „Transilvania” Braşov mai au timp până sâmbătă să îşi depună dosarele de înscriere la una dintre cele 18 facultăţi. Concurenţa este mare la Medicină, Sociologie și Comunicare, dar sunt și facultăți care nu și-au acoperit locurile bugetate scoase la concurs. Universitatea „Transilvania” a primit, în patru zile de înscrieri pentru admitere, 9.076 de dosare. Bineînțeles, cei mai mulţi înscrişi sunt la programele de licenţă-zi: 7.185 de candidaţi, la licenţă ID şi fără frecvenţă sunt 597de dosare, iar la master zi şi fără frecvenţă – 1.385  de dosare.

Potrivit datelor furnizate de prof. univ. dr. med. Liliana Rogozea, prorector şi purtător de cuvânt al Universităţii, primele trei programe de studiu de licenţă cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi cu prima opţiune la acel program (în funcţie de numărul de candidaţi pe total locuri) sunt Medicina cu 8,05, urmată de Informatică Medicală – 3,56 candidaţi şi Calculatoare – 2,96.  

MyTex - Stiri Online Brasov

Top 3 la programe de studiu de licență cu cei mai mulți candidați pe numărul de locuri bugetate: Medicină – 15,72, Psihologie – 9,96, Comunicare și Relații Publice – 6,76 candidați pe un loc fără taxă. Tot Medicina ca facultate pe ansamblu domină când este vorba de număr total de înscriși – 1.418, pentru cele patru programe de studiu: Medicină – 6 ani; Asistenţă medicală generală – 4 ani; Balneofiziokinetoterapie și recuperare– 3 ani; Laborator clinic – 3 ani. Facultatea de Medicină este urmată la mare distanță de cea de Sociologie și Informatică – 689 înscriși și Facultatea de Matematică și Informatică – 643 de candidați.
Facultățile cel mai puțin căutate rămân Facultatea de Ingineria Lemnului – 32 pe 70 de locuri bugetate, Știința și Ingineria Materialelor – 66 pe 126 de locuri bugetate. La Muzică (facultatea vocațională) sunt 36 de candidați pe 22 de locuri fără taxă. În ceea ce priveşte programele de studiu de masterat, cei mai mulţi candidaţi înscrişi cu prima opţiune sunt la Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, unde au fost depuse 236 de dosare pentru 135 de locuri bugetate. Urmează Inginerie Mecanică – 129 pe 119 locuri fără taxă și Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – 128 pe 125.

La Medicină, Psihologie și Științele Educației, procesul de înscriere se face online și se realizează în două etape: încărcarea on-line a documentelor și validarea înscrierii. La trei din cele 18 facultăți, Medicină, Educaţie Fizică şi Sporturi Montane şi  Muzică, doritorii vor da probe de admitere, aptitudini sau probe practice, programate în perioada 21-23 iulie. Rezultatele primei etape a concursului de admitere la sesiunea de vară vor fi afişate în 24 iulie.

Aveți în foto 2 situația detaliată, pe facultăți, a înscrierilor de până ieri seară.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Lun, 25 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8396   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4406   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4098   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5685   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2509   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1766   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4745   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.0400   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că actuala stare de alertă va fi prelungită după 15 iunie?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter