myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAȘOV. Cinci candidați admiși cu 10 la Universitatea „Transilvania”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce toate rezultatele admiterii la Universitatea „Transilvania” au devenit accesibile, în final, au rămas cinci absolvenți de liceu admiși cu 10.00: unul la Facultatea de Litere (programul engleză-franceză), unul la Muzică, doi la Drept (unul la buget – făgărășeanul Darius Cupu, care ar putea alege Sibiul, şi unul la taxă – la alegerea sau obligația candidatului) și doar unul la Matematică şi Informatică (admis la Informatică aplicată şi la Informatică aplicată în limba germană). 

La Psihologie s-a „picat” cu 9.57, iar la Drept cu 9.45

Împreună pentru sănătatea comunității brașovene!

Facultatea de Sociologie și Comunicare are și ea numai admiși la buget peste 9.00, recordurile fiind la Comunicare și Relații Publice, 9.38 ultima medie, și la Resurse umane – 9.31. La Media digitală s-a intrat cu 9.08, la Asistență socială cu 9.06, iar la Sociologie cu 9.02.
La Facultatea de Psihologie și Științele Educației,  specializarea Psihologie – unde au fost peste 14 candidați pe un loc bugetat, mediile de intrare sunt între 9.91 și 9.58, iar la învățătoare / educatoare și psihologie specială s-a tras linie la 8.95, respectiv 8.75.
La Drept s-a tras linia pentru cele 44 de locuri bugetate la 9.46 și mai sunt patru candidați pe locuri speciale: români de pretutindeni, romi, absolvenți de liceu din mediul rural și un olimpic, dar tot cu medii apropiate de 9.
La Facultatea de Litere, programele de limba română + o limbă modernă (engleză, germană) și de chineză + o limbă română sau o limbă modernă au admiși între 9.96 și 9.00. La Limbi Moderne Aplicate (engleză-franceză), ultimul admis are 8.48, la LMA germană-engleză are 7.76, iar la Studii americane (în engleză), 7.46. La Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, cele mai mari medii sunt la specializarea Informatică economică – între 9.91 și 9.06, și la Contabilitate și informatică de gestiune – de la 9.76 la 8.88. La toate specializările s-a intrat cu medii peste 8.00. cu excepția Economiei comerțului și turismului – 6.16.
Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane are cei mai mulți olimpici admiși – 16. Ceilalți candidați au avut de susținut probe practice, cele mai mari medii fiind la Sport și performanță motrică – între 9.83 și 8.11.

Medii mari și la facultățile inginerești

Concurenţă serioasă a fost și la Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde de asemenea, locurile bugetate au fost ocupate de medii foarte mari, indiferent de programul de studiu (Automatică şi informatică aplicată, Tehnologia informaţiei, Calculatoarele, Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale) - toate cu medii peste 9.00. Ba chiar şi pe locurile cu taxă sunt medii de peste 8.50. „Vedeta” Facultății de Design de Produs și Mediu rămâne Inginerie medicală, unde s-a intrat cu medii între 9.81 și 8.90. La Inginerie Tehnologică și Management Industrial, s-au înregistrat medii mari – între 9.76 și 8.11 la programul Construcții Aerospațiale. La Facultatea de Alimentație Publică și Turism, cele mai mari medii sunt la programul Ingineria și managementul în domeniul turismului, de la 9.86 la 8.53. La Inginerie Mecanică, Autovehicule Rutiere e programul cu medii mai mari, de la 9.88 la 7.81. 

Trei facultăți mai au locuri libere fără taxă

Primul admis la Știința și Ingineria Materialelor are 9.91 și a ales Ingineria Securității Industriale. Ultima medie de intrare a fost 6.05, dar au rămas locuri neocupate. La Silvicultură și Exploatări Forestiere s-a intrat cu medii între 9.71 și 6.00, fiind de asemenea locuri libere. Cel mai rău stă, deși e singura facultate de profil din țară, Ingineria Lemnului – unde sunt 36 de admiși pe 70 de locuri bugetate plus doi olimpici și doi cu taxă. 
Medii de intrare mici, dar peste nivelul anilor trecuţi sunt la Facultatea de Construcţii, unde listele cu admişi, chiar şi bugetaţi, s-au încheiat la 5.90 la buget şi 5.76 la cu taxă.

Citiți și:

BRAȘOV. Medii foarte mari la admiterea în Universitatea Transilvania

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Lun, 25 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8396   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4406   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4098   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5685   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2509   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1766   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4745   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.0400   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că ar trebui renunţat la măsurarea temperaturii la intrarea im magazine?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter