myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Povestea turnurilor cu ceas a devenit joc pe smartphone

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Aproximativ 450 de elevi, cu vârste între 10 şi 14 ani, şi 13 profesori de-ai lor au avut șansa să desoopere monumentele din locurile în care trăiesc, în cadrul proiectului cultural „Povestea timpului în turnurile cu ceas din Ţara Bârsei”, ce s-a derulat în perioada aprilie – august. Proiectul a urmărit ca prin activităţi educative să-i familiarizeze pe copiii participanţi cu istoria locală şi patrimoniul cultural construit din zona lor. Activităţile au avut loc în biserici fortificate din Braşov, Codlea, Bod, Cristian, Feldioara, Sânpetru, Săcele,  Hărman, Rotbav, Vulcan, cu specificitate pe povestea ceasurilor din turnurile acestor biserici medievale, originea lor şi unicitatea fiecărui mecanism de ceas, legătura lor cu comunităţile şi cele mai importante repere din istoria acestor comunitati. Lecţiile de educaţie culturală organizate în incintele celor 13 monumente de arhitectură medievală transilvăneană au fost susţinute de istoricul şi muzeograful Cristina Tănase, şi de meşterul ceasornicar Zoltan Boer, inginer specialist în conservarea şi funcţionarea ceasurilor din turnurile medievale din judeţul Braşov, care le-a povestit copiilor despre aceste mecanisme de ceas, curiozităţi despre aceste simboluri medievale ale satelor transilvanene.
În cadrul proiectului a fost organizat şi un concurs interşcolar, în care elevii participanţi au realizat reprezentări ale turnurilor cu ceas din bisericile fortificate din Ţara Bârsei, lucrări expuse timp de două săptămâni la Casa Junilor.
În plus, a fost creat un joc online de tip quiz, disponibil şi pe smartphone, în care copiii pot îmbina jocul virtual cu întrebări de cunoştinţe despre patrimoniul cultural local şi istorii ale bisericilor fortificate. Jocul este disponibil pe www.bisericicuceas.ro. De asemenea, a fost editată şi o broşură cu bisericile fortificate din judeţul Braşov şi cele mai frumoase poveşti şi mai interesante curiozităţi despre ceasurile din turnurile medievale. Broşura semnată de istoricul Cristina Tănase este ilustrată de graficianul Liana Stănescu, un cunoscut ilustrator de cărţi de poveşti pentru copii. Lucrarea, care a fost diseminată elevilor participanţi la proiect, este disponibilă şi în format online pe site-ul Asociaţiei Maya Mistermind (www.mayamontessori.ro), dar şi pe site-ul Inspectoratului Judeţean Școlar Braşov, de unde poate fi descărcată gratuit.
În plus, 40 de copii şi 12 profesori au fost în vizită la Muzeul Ceasului din Ploieşti şi la Muzeul Cinegetic Posada.Toate şcolile participante au fost premiate cu cărţi despre patrimoniul cultural braşovean şi cu pachete de jocuri educative şi de arhitectură.
Valoarea totală a proiectului a fost de peste 71.000 lei, din care 63.600 a fost cofinanţarea de la Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Citiți și:

BRAȘOV. Elevii au recreat Povestea Timpului din Turnurile cu ceas din Țara Bârsei

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 10 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8418   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2893   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4092   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5555   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2488   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1531   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4755   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.9900   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că starea de alertă va fi din nou prelungită?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter