myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
previous
next
 
 

BRAȘOV. 62 de posturi pentru soldați și gradați „la fără frecvență”

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cetăţenii care doresc să fie rezerviști voluntari în Armata României mai au la dispoziţie numai câteva zile pentru că înscrierile se încheie pe 23 august. Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din 20 de judeţe, printre care și Brașov. În acest caz, Ministerul Apărării Naționale, prin Centrul Militar Zonal Brașov (foto), desfășoară activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor care doresc să se încadreze în funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari. Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii cu domiciliul în judeţul Braşov se vor prezenta la sediul Centrului Militar Zonal Braşov pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente: a)  actul de identitate, în original şi în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim ase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care desfășoară activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari.

Recrutare Autoliv Brasov

Pentru anul 2019, în judeţul Braşov sunt disponibile 62 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari. La sediul centrului militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, cu  mențiunea că, pentru candidații repartizați pe locurile mai sus menționate, programul de instruire inițială (dacă este cazul) se va desfășura în unități militare de pe raza județului Brașov. De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Detalii se pot obţine la sediul Centrului Militar Zonal din municipiul Braşov, str. Lungă, nr.231, zilnic, între orele 8.00 și 16.00, telefon 0268 510466 sau 0268 510464.

Soldaţii şi gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii nr. 384/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate”,  menționează reprezentanții CMZ Brașov.

Beneficiile financiare

 Cei care sunt selectați pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remuneraţie care ajunge la 30 la sută din solda unui militar aflat în serviciul permanent. Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariu lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Pe acelaşi principiu, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de lei. În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeşte soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofiţer şi 4.000 de lei pentru un ofiţer superior.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
-1 #1 Raoke Kaka 20-08-2019 09:26
La ce-i bună țigănia asta??? Iar se aruncă cu bani aiurea?
Când se termină cu „pensionarea” haitelor la 45 de ani???
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 20 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.7834   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4307   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7074   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5078   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2506   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3420   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4457   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.5100   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că primarul George Scripcaru va fi condamnat în vreunul din cazurile avute?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter