myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Se pregătesc exproprierile pentru Autostrada Comarnic-BRAȘOV

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice un proiect de act normativ care prevede demararea procedurilor de expropriere a 642 de imobile, situate pe tronsonul Predeal - Râșnov - Cristian, parte a autostrăzii Bucureşti - Braşov. Pentru acestea este necesară aprobarea sumei cu titlu de despăgubire, în valoare de 5.654.613,31 lei aferentă celor 642 imobile, în suprafaţă totală de 310.190 mp, ce vor fi prevăzute în Anexa nr. 2 la proiectul de Hotărâre a Guvernului. „Suma de 5.654.613,31 lei aferentă imobilelor prevăzute în Anexa nr. 2, pentru localităţile Râşnov şi Cristian din judeţul Braşov, rezultă din raportul de evaluare întocmit în luna iulie 2019 de către evaluatorul autorizat (...), în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Hotărârii de Guvern nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a acesteia. Prin prezentul proiect de act normativ se urmăreşte: 1) aprobarea amplasamentului suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional «Construcţia autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronson Predeal – Cristian + Racord», în conformitate cu anexa nr. 1, la prezentul proiect de act normativ; 2) aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional, a listei cuprinzând proprietarii de imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza localităţilor Râşnov şi Cristian, din judeţul Braşov, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor”, se arată în proiectul de HG. Planurile cu amplasamentul lucrării au fost avizate de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Braşov, se precizează în document.
Contractul de finanţare pentru „Autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Comarnic – Braşov, Lot 2: Sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 şi drum de legătură”, a fost semnat în 20 mai, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, a ministrului Transporturilor Răzvan Cuc şi a directorului de-atunci al CNAIR, Narcis Neaga.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 19 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.7789   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4241   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7446   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4982   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2502   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3425   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4434   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.2200   Scădere
Anunturi MyTEX

Ar fi corect ca handbalistele de la Corona Braşov să primească suspendări de 2 sau 4 ani pentru că au folosit terapia cu laser interzisă de WADA?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter