myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. S-a încheiat licitația pentru achiziția de containere ecologice anti-vandalizare

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Municipalitatea a deschis miercuri cele trei oferte depuse la licitație pentru achiziția de insule ecologice pentru colectarea selectivă a deșeurilor din Municipiul Brașov, pe o perioadă de patru ani. În perioada următoarele, ofertele vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar, iar dacă nu vor exista contestații sau clarificări, la începutul lunii viitoare ar putea fi semnat contractul.

MyTex - Stiri Online Brasov

Este vorba despre încheierea unui acord-cadru cu o durată de patru ani, cu o valoare cuprinsă între 435.000 lei şi 64.150.000 lei, fără TVA. În urma contractului-cadru, vor fi încheiate contracte subsecvente cu o valoare cuprinsă între 435.000 de lei și 20,2 milioane lei, vizând achiziția de eco-insule, ce vor fi livrate eşalonat, în locaţiile indicate de Primăria Braşov.Pentru fiecare eco-insulă, furnizorul trebuie să ofere o garanţie de minim 2 ani.

Cum vor arăta?

Eco-insulele vor fi pe modelul celor deja amplasate în Răcădău și în cartierul Scriitorilor și vor oferi posibilitatea colectării selective și cântăririi deșeurilor, inclusiv a reciclabilelor, dar și a identificării utilizatorului. Fiecare este prevăzută cu sistem de identificare a celui care depune deșeurile reciclabile, un sistem de monitorizare a gradului de umplere a recipientelor - care transmite un SMS operatorului în momentul în care sunt pline - și un sistem de monitorizare video a eco-insulei, precum și un sistem de odorizare interioară, pentru a preveni răspândirea mirosurilor neplăcute. Accesul la fiecare recipient de depozitare din cele patru categorii - hârtie și carton, mase plastice, metal, sticlă - se face automatizat, numai în baza unui cititor de coduri de bare, care scanează codurile de pe sacii menajeri. Astfel, accesul persoanelor care nu fac parte dintre utilizatorii arondați nu este posibil. De asemenea, sistemul poate recunoaște și bloca accesul unui utilizator arondat, dacă, de exemplu, acesta nu respectă regulile de depozitare a deșeurilor.

Pentru asigurarea necesarului de energie electrică, eco-insulele vor fi prevăzute cu panouri fotovoltaice, iar pentru identificarea unor persoane care ar putea vandaliza platformele, sau care nu respectă regulile, există camere de luat vederi. De asemenea, municipalitatea braşoveană a solicitat ca pereţii exteriori ai eco-insulelor să fie personalizaţi, astfel încât să nu facă notă discordantă cu peisajul.

În mod practic, abonatul va veni cu sacii menajeri la eco-insulă, va scana codul de bare, și, în urma indicațiilor de pe display, se va îndrepta spre fanta corespunzătoare tipului de deșeu reciclabil, unde va atinge un senzor pentru deschiderea trapei, apoi va depune sacul în platformă. Trapa se va închide, iar automatul va tipări un bon pe care este specificat numărul de identificare al abonatului, tipul de deșeu, data și ora depunerii și cantitatea. Pe fiecare trapă sunt specificate deșeurile care sunt considerate acceptate și cele care nu se depun acolo, iar verificarea se poate face pe fiecare sac în parte, pentru a se evita încălcareaa regulilor. .

Investiție în program

Până la sfârșitul anului, în bugetul serviciului de specialitate din cadrul Primăriei este prevăzută suma de 1,4 milioane de lei pentru achiziția de eco-insule cu 5, 6 sau 8 guri de încărcare, bani din care Municipalitatea speră să poată achiziționa 10-12 astfel de utilaje.

Anunțul de licitație a fost postat pe platforma de achiziții publice pe 1 august, iar pe 3 septembrie, la ora 15.00, s-a încheiat depunerea ofertelor. Au fost interesate de licitație cinci firme, însă doar trei au depus oferte: o firmă din Brașov, una din Beclean, jud Bistrița-Năsăud, și una din Slatina, județul Olt. Toate au îndeplinit prima condiție de eligibilitate, respectiv depunerea garanției de participare, în sumă de 202.000 lei.

Reamintim că în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local a fost adoptat un nou regulamnet de salubrizare, cele mai importante modificări fiind obligația colectării și transportului separat pe diferitele categorii de deșeuri, introducerea principiului „plătește pentru cât arunci“, precum și o serie de sancțiuni noi, inclusiv pentru operatorii de salubrizare.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

jonelul
+2 #1 jonelul 06-09-2019 08:01
Iar acele 14 containere ingropate si manevrate cu sisteme inteligente de macarale, care urmau sa ne aduca mai aproape de lumea civilizata, si care au facut capul de afis al primariei Brasov, unde sunt, sau ce s-a mai ales de ele ?
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
0 #2 Raoke Kaka 06-09-2019 11:36
Chiar, uite un subiect de anchetă jurnalistică a celor de la „MyTex”: ce s-a întâmplat cu containerele pomenite de „jonelul”? Sunt 14 bucăți, nu una și nici două. Bănuiesc că nu au fost chiar ieftine. Cine s-a „ocupat” de „afacere”? Cît a pierdut urbea la „afacere”?
Hai, redactorilor de la MyTex, vă înhămați la o anchetă jurnalistică? Sau rămâneți tot la „articole” de doi bani, gen „canonizarea” lui Boca sau „sărbătoarea” religioasă „X” cu soborul de paraziți în sutană?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Ma, 26 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8415   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4172   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4384   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5621   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2505   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1804   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4754   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.5500   Creștere
Anunturi MyTEX

Va obţine Marcel Ciolacu postul de preşedinte al PSD?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter