myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Polițiștii ar putea scăpa de grija ratelor la dezvoltatori

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiștii vor putea beneficia de decontări lunare pentru cazare și în cazul apartamentelor pe care și le achiziționează cu rate direct la dezvoltatorii imobiliari, potrivit unui proiect de modificare a Statutului polițistului publicat în dezbatere publică, analizat de avocatnet.ro. În prezent, ei beneficiază de astfel de decontări, dar numai pentru chiria lunară sau pentru achitarea ratei la o locuință cumpărată printr-un credit bancar. Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului se află în dezbatere la Ministerul Afacerilor Interne și vizează unele modificări ale Statutului polițistului, printre care și posibilitatea expresă de compensare a cheltuielilor suportate cu cumpărarea unei locuințe în rate. În acest moment, polițiștilor le sunt acoperite doar cheltuielile pe care le au cu chiria sau cheltuielile pe care trebuie să le suporte în urma contractării unui credit ipotecar/imobiliar (această ultimă opțiune a fost reglementată în decembrie 2018).

MyTex - Stiri Online Brasov

Conform proiectului, cheltuielile care vor fi acoperite sunt reprezentate de costurile lunare „generate de contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe conform scadențarului de plată, mai puțin cele legate de rambursările anticipate, eventualele dobânzi penalizatoare şi alte costuri care nu se regăsesc în scadențarul de plată a ratelor lunare”.

În rest, condițiile de obținere a compensării cheltuielilor vor fi la fel ca cele de până acum: polițistul să fie numit în prima funcție într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul sau să fie nevoit să se mute în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul; să nu dețină o locuință proprietate personală în acea localitate, nici el/ea și nici soția/soțul acestuia; să nu i se poate asigura spațiu de locuit corespunzător; compensația poate ajunge până la 50% din salariul de bază; compensația să acopere o singură locuință achiziționată în timpul carierei;compensațiava putea acoperi doar achiziționarea unei locuințe, în rate, fiind exclusă posibilitatea cumulării acestei compensații cu o alta (pentru chirie, de exemplu). Și poliștii numiți în prima funcție sau mutați în interesul serviciului în localitatea de domiciliu vor putea obține beneficiile mai sus-menționate, însă doar „în cazuri justificate, pe baza rezultatelor anchetei sociale efectuate de o comisie constituită prin ordin al ministrului afacerilor interne, însușite de către conducătorul unității din care face parte polițistul, la solicitarea acestuia”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+3 #1 Raoke Kaka 21-09-2019 09:35
HUOOOO CIUMA PIZIDISTĂ, NENOROCIȚII CARE PREȚUIESC DOAR HOȚIA ȘI PROSTIA ÎN ȚARA ASTA!
NU MAI BINE TRECEȚI ȘI LA PENSIONAREA GUNOAIELOR DE MILIȚIENI LA 30 DE ANI!? BENEFICII PESTE BENEFICII, SPORURI PESTE SPORURI, DOAR ÎN ROMÂNIA SE POT DA, O ȚARĂ SĂRACĂ ȘI DATOARE VÂNDUTĂ!
Citat | Raportează către un administrator
Costea Ion
+1 #2 Costea Ion 21-09-2019 13:44
Zilele trecute era scandal in media referitor la pensionarile in bataie de joc, cele la 40 de ani, iar P.S.D.-ul recidiveaza. Astia isi bat joc de popor si alta nu. Numai si numai pomeni si facilitati unor indivizi care si asa au prea multe. Noua ne pleaca medicii din tara dar tot la fortele de ordine se dau stimulente. De ce?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Vi, 29 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8426   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3517   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3509   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5273   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1635   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4760   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de ritmul lucrărilor la pasajul Fartec?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter