myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Conferința Științifică de Toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România, organizată la Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Conferința Științifică de Toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR), „Convergența reală România – Uniunea Europeană” (CRUE), s-a desfășurat la Brașov, la Universitatea Transilvania, în perioada 20-21 septembrie 2019.

MyTex - Stiri Online Brasov

După cum sugerează și tema, prin acest eveniment s-a dorit tratarea convergenței reale în domeniul specific de abordare (științe exacte, științe inginerești, științe agricole, chimie, biologie, medicină, istorie, filosofie, psihologie, teologie, științe economice, științe juridice, științe sociologice, științe militare).

„Convergența reală România – Uniunea Europeană trebuie analizată în cadrul creat de presiunea problemelor globale cu care se confruntă omenirea, unele dintre acestea având implicații economice, sociale și ecologice, iar altele efecte în domeniile academic și universitar. Relația dintre fenomenul de globalizare și convergența reală România – Uniunea Europeană este puțin tratată de către teoreticienii și practicienii noștri, iar cei care se preocupă de această temă se referă mai mult la avantaje, neglijând dezavantajele globalizării pentru România (tendința de concentrare a puterii de decizie în mâinile marilor companii, limitarea spațiului de acțiune al politicilor și economiei naționale, tendința de omogenizare și de standardizare a culturilor, afectarea mediului social și a mediului înconjurător etc.)”, după cum au apreciat organizatorii.

Participanții - profesori, cercetători, practicieni, doctori în știință, doctoranzi, masteranzi și studenți - au încercat să găsească răspunsuri la problemele pe care le-au implicat temele în discuție, conferința urmărind să schițeze direcțiile și modalitățile de realizare a convergenței reale România – Uniunea Europeană. În cele două zile de conferință s-a pus accentul pe influența factorilor interni și externi, au fost analizate punctele tari și cele slabe, potențialul real al României și s-a încercat definirea locului României în Uniunea Europeană. Domeniile principale de tratare au fost: industria, IMM-uri, agricultura și industria alimentară, IT, educația, resursele de creativitate și cercetare, comerț și servicii, finanțarea economiei, demografie.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Joi, 04 Iun 2020
Euro   Euro   EUR   4.8387   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3203   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4094   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5005   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2477   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1952   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4740   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.9800   Stagnare
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu anularea festivalului „Cerbul de Aur”?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter