myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Reproșuri mari și multe la adresa constructorului DN73

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 


Recrutare Autoliv Brasov

Lucrările de reabilitare și de modernizare a DN73, pe porțiunea ce străbate oraşul Râşnov, au devenit din nou motiv de dispută între Primărie şi antreprenor, asocierea ce are ca lider firma spaniolă Azvi. Constructorului i s-a comunicat o listă lungă de neconformităţi şi i s-a solicitat în mod oficial remedierea unor probleme semnalate de localnici, dar şi de către inspectorii Primăriei.
Aceștia reclamă faptul că pe porțiunea de DN73 numită Şoseaua Branului se realizează rigole în sistem deschis, foarte adânci, considerate un pericol mai ales pe timp de iarnă, și Primăria solicită ca pentru colectarea apelor pluviale să se efectueze rigole în sistem închis. Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, filială a CNAIR, beneficiarul lucrării, în teritoriu, a declarat că decizia privind amenajarea unor rigole deschise s-a luat în baza normativelor tehnice în vigoare: „Soluţia tehnică a fost aleasă luându-se în calcul dimensiunea drumului, zona geografică. S-a luat în considerare faptul că în zona este una în care se apar probleme din cauza precipitaţiilor abundente, iar rigolele închise nu ar face faţă. Și înainte de modernizare, erau tot rigole deschise, cu podeţe de acces către proprietăţi”, a declarat Elekes.

Probleme mari și după înlocuirea unei conducte

De asemenea, Primăria Râşnov a anunţat că în urma verificărilor din teren a lucrărilor de înlocuire a conductei de apă, de pe strada Caraiman ( tot parte a DN73) s-au constatat o serie de neconformităţi. „În zona benzinăriei, conducta de apă nou montată nu a fost cuplată la reţeaua existentă. În capătul conductei s-a montat un dop. Peste capătul conductei s-a aplicat primul strat de asfalt, lucru care împiedică intervenţia ulterioară, pe perioada garanţiei. Nu s-a executat cuplarea la reţeaua existentă, în zona străzii Republicii - liceu şi nici căminul de vane aferent. Nu s-au executat branşamente pe reţeaua nou montată, cu drumul naţional. Nu s-au montat hidranţii pentru stingerea incendiilor, pe nici o parte a străzii Caraiman (DN 73). Nu s-a montat capacul carosabil peste căminul de vane, amplasat la intersecţia străzilor Caraiman şi Florilor. Nu s-au executat cămine cu vane de sectorizare, la jumătatea traseului conductelor, pe ambele parţi a străzii Caraiman. Nu s-a finalizat tronsonul de reţea cuprins între strada Vulcanului şi blocul nr. 3 din Cartierul Florilor. Nu s-au înlocuit contoarele de apă, existente pe tronsonul cuprins între strada Ghimbăşel şi strada Vulcanului, tronson pus în funcţiune”, este lista lungă de reproșuri.
Reprezentantul DRDP Braşov a declarat că, în urma discuţiilor cu constructorul. acesta şi-a luat angajamentul că va finaliza intervenţiile în două sau trei săptămâni.

Citiți și:

Revoltă față de starea deplorabilă a DN73 și dispute între CNAIR și autoritățile locale

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 17 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.7748   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4026   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7369   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4844   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3277   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4414   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.7100   Creștere
Optimac
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu ordonanţa prin care Guvernul modifică legea sănătăţii?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter