myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Amenzi pentru elevii fără abonamente RATBV. Acestea se pot procura și online

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dacă până astăzi, au circulat gratis doar pe baza carnetului de elev vizat pentru anul școlar 2019/2020, din 1 octombrie, copiii de grădiniță, școală și liceu sunt obligați să aibă abonament RATBV. Conform noii decizii ale Consiliului Local, preșcolarii și elevii școlarizați în instituțiile de învățământ din municipiul Brașov nu mai beneficiază de gratuitate 9 luni pe an (1 octombrie - 30 iunie), ci de un abonament subvenționat, în valoare de 15 lei lunar, facilitatea fiind că poate fi procurat tot anul (până acum, în vacanța de vară ei luau abonament la jumătate de preț).

În acest context, pentru a veni în sprijinul elevilor și părinților care doresc să achiziționeze abonamente de transport pentru elevi, RATBV pune de astăzi la dispoziția acestora facilitatea de plată online, disponibilă la adresa elevi.ratbv.ro, site pe care se pot încărca abonamentele pentru elevi, cu condiția ca aceștia să aibă un card de transport RATBV din anul școlar precedent. „După accesarea site-ului elevi.ratbv.ro, trebuie parcurși patru pași simpli, a căror finalitate este plata cu ajutorul unui card bancar a abonamentului în valoare de 15 lei / lună, cu mențiunea că se poate alege una dintre patru perioade de timp de valabilitate, respectiv pentru care se face plata: o lună, două luni, trei luni sau un an. De menționat faptul că din costul de 85 lei al unui abonament lunar pe toate liniile, Primăria Brașov suportă 70 lei, iar 15 lei sunt plătiți de către elev”, precizează reprezentanții RATBV.
Pașii necesari de parcurs pentru efectuarea plății online a abonamentelor pentru elevi sunt următorii:
- logarea în sistem, realizabilă prin introducerea seriei cardului de transport și a CNP-ului elevului;
- completarea unor câmpuri clare cu date de contact: o adresă de e-mail a elevului sau părintelui acestuia, un număr de telefon al elevului sau părintelui și selectarea dintr-o listă a unității de învățământ frecventate;
- introducerea unor copii ale unor documente scanate sau fotografiate: carnetul de note al elevului (fila cu datele personale), cartea de identitate sau certificatul de naștere al elevului, cartea de identitate a părintelui acestuia;
- plata efectivă a abonamentului: selectarea unei perioade dintre cele patru setate pentru care se face abonamentul și plata efectivă, prin introducerea unor date de pe cardul bancar.    

„Toate tranzacțiile efectuate pe acest site sunt securizate de operatorul de plăți Mobilpay. Documentele solicitate se pot încărca în format jpeg, astfel că și o fotografie a actelor realizată cu telefonul este suficientă. Conform HCL Brașov nr. 734/2018, republicată conform HCL Brașov nr. 625 /2019, începând cu data de 1 octombrie 2019 preșcolarii cu vârsta de peste 5 ani din învățământul preșcolar și elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat, școlarizați în instituțiile de învățământ din Municipiul Brașov, beneficiază pe tot parcursul anului calendaristic de «Abonamente lunare toate liniile cu reducere pentru elevi», pe mijloacele de transport public local de călători RATBV S.A., pe raza municipiului Brașov, cu excepția Liniei 20 Expres - Poiana Brașov. Această excepție nu se aplică în cazul elevilor cu domiciliul în Poiana Brașov. Elevii sau părinții care nu au posibilitatea tehnică sau nu doresc să folosească această facilitate pot achiziționa abonamente pentru elevi de la toate punctele de vânzare RATBV”

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 30-09-2019 20:08
Foarte bine.
Citat | Raportează către un administrator
Kormi
0 #2 Kormi 01-10-2019 07:52
Daca la punctele de vanzare RATBV daca avem cardul de transport nu ni se solicita nici o copie a certificatului de nastere a copilului si cartea de identitate a parintelui, de ce se face acest lucru in mediul online?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 07 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8397   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2964   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3548   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5479   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2475   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1643   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4745   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.7600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi anul şcolar viitor va fi afectat de coronavirus?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter