myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Protecţia Consumatorilor atacă, Poliţia se apără... Care este mărul discordiei?!

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, îi acuză pe poliţişti că au închis ochii şi nu au efectuat controale la compania de transport persoane pe care a verificat-o săptămâna aceasta, găsind nereguli grave privind starea autobuzelor. În replică, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Braşov au explicat că verificarea stării tehnice a autovehiculelor nu este în responsabilitatea angajaţilor IJP Braşov.

Redăm declaraţia şefului CRPC Braşov:

„Ca urmare a amplei acţiuni de control desfășurate de CRPC Brașov în domeniul transportului de călători din județul Brașov, am văzut că au apărut numeroase reacții în spațiul public, printre care și cea a IPJ Brașov; reprezentanții poliției brașovene comunică faptul că: «siguranța călătorilor este o prioritate continuă și o preocupare permanentă pentru ei» și că în anul 2018 au realizat 236 de acțiuni de control si în 2019 - 193 de acțiuni de control aplicând 1.160 de sancțiuni în domeniul transportului de călători. Ținând cont de situația inadmisibilă descoperită de instituția noastră în ceea ce privește activitatea de transport persoane din județul Brașov și corelat cu ceea ce spun reprezentanții IPJ în comunicat, putem considera că există anumite inadvertențe fără să ne gândim la proverbul românesc că: «cine se scuza se acuza», am constatat cu surprindere că în registrul unic de control al agentului economic controlat de noi și care este cel mai mare din acest domeniu și printre puținele firme care desfășoară astfel de activități în Brașov (unii spun că ar avea un fel de în monopol local) nu există nici o notare în ultimii opt ani de zile din care să rezulte că IPJ Brașov a controlat această firmă. Chiar mai mult, se pare că în toată activitatea acestei societăți comerciale există un singur control menționat în registrul unic de control din partea poliției brașovene, respectiv în data de 15-06 2011. Cu siguranță nu pot spune că reprezentanții IPJ au comunicat eronat sau au indus în eroare, darîn mod clar există chestiuni interpretabile. Acțiunea noastră de control în acest caz va continua până când vom concluziona toate aspectele care încalcă legislația în vigoare și pun în dezavantaj consumatorul prin încălcarea drepturilor acestuia”.

În replică, reprezentanţii IJP Braşov au remis următorul comunicat:

„Acțiunile desfășurate, în anii 2018 și 2019, de către Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, prin structurile de poliție rutieră, care au vizat respectarea legalității în domeniul transportului rutier public de persoane, urmărindu-se impunerea unui climat de disciplină în domeniul transporturilor rutiere publice de persoane, în ceea ce privește respectarea normelor legale, atât de către conducătorii auto, cât și de către operatorii de transport, au fost realizate cu respectarea legislației în vigoare și în vederea atingerii obiectivelor propuse.

În acest sens, conform art. 10, din H.G. 69/2012, inspecţia şi controlul se efectuează în trafic de către inspectorii din cadrul I.S.C.T.R. (n.r. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier), precum şi de către poliţiştii rutieri, potrivit competenţelor ce le revin stabilite prin prezenta hotărâre.
Controlul tehnic, în trafic a acestor tipuri de autovehicule, respectiv detectarea defecțiunilor privind starea tehnică a vehiculului, se efectuează exclusiv de către inspectorii I.S.C.T.R. în conformitate cu prevederile articolelor 13), 23) și 27) din Ordinul Ministrului Transporturilor și Infrastructurii nr. 995/2011.

De asemenea, în baza prevederilor art. 10, din H.G. 69/2012, controalele la sediul operatorilor de transport rutier/ întreprinderilor de transport rutier în cont propriu/întreprinderilor autorizate/operatorilor economici care desfăşoară activităţi conexe transportului rutier/furnizorilor şi beneficiarilor de bunuri divizibile/centrelor de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere/şcolilor de conducători auto se efectuează doar de către inspectorii I.S.C.T.R.”.

Situaţie veche

Problema de la care a pornit disputa între Protecţia Consumatorilor şi Poliţia Judeţeană Braşov datează de ani. Oamenii s-au plâns în tot acest timp că sunt nevoiţi să circule în autobuze supraaglomerate, ruginite şi „peticite”, deoarece nu au alte mijloace de transport intra- şi inter- judeţene, dar situaţia a persistat. 

În urma controalelor din această săptămână, CRPC Braşov a oprit activitatea atelierului unde erau „cârpite” autobuzele şi au aplicat o amendă de 15.000 de lei, iar verificările continuă, după cum a precizat Sorin Susanu.

CITIŢI ŞI:

BRAŞOV. Câte acţiuni de control a avut Poliţia, pe linia transportului public de persoane?! O companie a rămas fără licenţă şi zeci de şoferi fără permis

BRAȘOV. Protecția Consumatorilor, control în autogările din oraș! Autobuze în stare jalnică, SUPRAAGLOMERATE cu COPII (FOTO)

BRAŞOV. ACUZAŢIA unei MAME, după ce copilul ei nu a fost lăsat în autobuz, deşi avea bilet

BRAŞOV. Poliţia s-a sesizat în cazul copiilor care n-ar fi fost lăsaţi să urce în autobuz, deşi aveau bilete

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Open Mind

Curs BNR

Vi, 15 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9484   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2646   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8523   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6171   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2467   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4531   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6000   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că ar fi o soluţie ca PSD să intre acum la guvernare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter