myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Blocaje și restricții de circulație în traficul din Centrul orașului până spre sfârșitul anului. Sunt înlocuite conductele de apă!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Așa cum am anunțat zilele trecute, traficul în centrul orașului va fi bulversat iar, deoarece sunt continuate lucrările de înlocuire a conductelor de apă. Astfel, autoritățile municipale au gândit un plan de măsuri pentru ca impactul asupra traficului să fie cât mai mic posibil. Ne-au fost prezentate astăzi, în mare parte, în timpul unei conferințe de presă, cu promisiunea că vor fi comunicări dese pe tot parcursul lucrărilor, care ar trebui să se încheie până în 22 decembrie 2019. 

Astfel, Compania Apa a anunțat că lucrările de pe strada Nicolae Titulescu, începute în 4 octombrie, au fost împărțite în cinci tronsoane distincte, pentru a fi finalizate cât mai repede. Potrivit proiectului, se dorește amplasarea unei conducte de fontă ductilă cu diametrul de 500 mm şi a două conducte de distribuţie apă potabilă din polietilenă cu diametrul de 160 mm. Este o lucrare de mare anvergură şi cu o importanţă deosebită pentru locuitorii străzii Nicolae Titulescu, dar mai ales pentru oraşul Braşov, spun cei din Compania Apa.

„Conducta de fontă ductilă a cărei construcţie este deja realizată pe străzile Avram Iancu, Cuza Vodă, Iuliu Maniu şi Castanilor, este menită să asigure necesarul de apă potabilă în zona de nord a Braşovului (Bartolomeu) care va avea o dezvoltare importantă  în anii următori. În perioada 22.10 – 22.12.2019 va continua execuţia lucrărilor pe strada N. Titulescu între intersecţia cu strada Dorobanţilor şi Calea Bucureşti. Lucrările vor cuprinde operaţiuni de manevrare şi instalare a conductelor de fontă ductilă şi a celor de distibuţie, din  polietilenă. Pentru a reduce la maximum orice risc de producere a unor evenimente în trafic, este imperios necesar ca amplasamentul/şantierul să fie cât mai puţin afectat de traficul rutier. Din acest motiv, ca urmare a unei analize comune realizate de reprezentanţii Primăriei Braşov, Poliţiei Rutieră, Poliţiei Locale, Companiei APA Braşov şi constructorului lucrării, a fost pregătit un grafic de execuţie pe cinci tronsoane în incercarea de a afecta cât mai puţin atât traficul în zonă cât şi evoluţia lucrărilor în sine”, potrivit sursei citate.

Astfel, în perioada 22 octombrie – 3 noiembrie vor fi executate lucrări pe tronsonul cuprins între strada Dorobanţilor şi strada N. D. Cocea cu interzicerea totală a circulaţiei auto pe acest porţiune de stradă.

Pentru cei care au intenţia să se deplaseze dinspre centrul oraşului (15 Noiembrie) sau strada Castanilor spre N. Titulescu, traficul auto va fi presemnalizat pe str. Castanilor (tronsonul între Iuliu Maniu și 15 Noiembrie) si pe str.15 Noiembrie (înainte de ”Patria”). Rutele alternative sunt:

  • strada N. Titulescu, între Castanilor și Dorobanților
  • strada Dorobanților - Română - N.D. Cocea - N. Titulescu/15 Noiembrie.

Pentru cei care au intenția să se deplaseze dinspre Calea Bucuresti, traficul auto va fi presemnalizat pe C. București în zona cunoscută cu numele de ”3 alimentare”.  Circulația va fi posibilă pe strada N. Titulescu, între Calea București si N.D. Cocea și poate fi continuată pe N.D. Cocea - Păun Pincio – Dorobanților - 15 Noiembrie. Accesul pe N. Titulescu în zona Castanilor-Dorobanților nu va fi posibil decât dinspre centrul orașului sau dinspre Castanilor.

În perioada 4 - 10 noiembrie vor fi executate lucrări pe sectorul cuprins între N.D. Cocea și Dimineții. Traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre Dimineții spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajunga dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Dimineții și Calea București, o pot face pe traseul N. Titulescu-Dorobanților - Cezar Boliac – Dimineții - N. Titulescu.

În perioada 11 - 24 noiembrie vor fi executate lucrări pe sectorul cuprins între Dimineții și Roșiorilor. Traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre intersecția cu Roșiorilor spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajungă dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Roșiorilor și Calea București o pot face pe traseul 15 Noiembrie - Petru Rareș - N. Titulescu sau C. București - N. Titulescu.

În perioada 25 noiembrie - 13 decembrie vor fi executate lucrări pe sectorul cuprins între Roșiorilor și Petru Rareș. Traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre intersecția cu Petru Rareș spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajungă dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Petru Rareș și Roșiorilor, o pot face pe traseul N. Titulescu – Roșiorilor – Păltiniș - Petru Rareș -N.Titulescu sau o pot face pe traseul 15 Noiembrie - Petru Rareș - N. Titulescu sau C. Bucuresti - N. Titulescu. În decursul acestei perioade este programată o lucrare importantă de conectare a conductei de fontă ductilă (DN 500 mm) cu o altă conductă (DN 700 mm) în intersecția străzilor N. Titulescu – Serii - Păltiniș. Această lucrare va necesita blocarea totală a acestei intersecții pentru o perioadă de 3 zile, estimată pentru 6 - 08.11.2019. În acest interval de timp nu va putea fi asigurată o cale de acces auto pe N. Titulescu, dinspre C. București spre Patria, pe străzile adiacente. Accesul se va putea face doar dinspre Patria.

În perioada 14 decembrie - 22 decembrie vor fi executate lucrări pe sectorul între Petru Rareș și Calea București. Traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre Calea București spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să iasă din N. Titulescu în Calea București, o pot face pe traseul N. Titulescu - Petru Rareș - 15 Noiembrie - Calea București.

Având în vedere amploarea lucrărilor este necesară menținerea parcărilor libere, pe ambele părți ale străzii N. Titulescu, pe acele porțiuni pe care sunt exectate lucrări și pe străzile adiacente pe care traficul va fi redirecționat.

Întreaga zonă va fi semnalizată corespunzător.

În toată această perioadă, Compania APA Brașov va transmite în permanență informări referitoare la stadiul lucrărilor, astfel încât să fie cunoscute din timp reglementările de trafic ce vor fi aplicate înainte de începerea lucrărilor, pe fiecare din cele 5 tronsoane.

Această lucrare face parte dintr-un contract de reabilitare și extindere a reţelelor publice de distribuție apă potabilă din municipiul Brașov, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare.

Valoarea întregului contract este de aproximativ 19,24 milioane de lei, inclusiv TVA.

citiți și

BRAȘOV. Urmează un alt blocaj total în traficul din zona Titulescu

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 07 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8375   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0949   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3607   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4794   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0641   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4734   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.7700   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu modul în care s-a anunţat că se va desfăşura viitorul an şcolar?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter