myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Pensii speciale și de 7.000 lei pe lună

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O nouă categorie de persoane și o nouă indemnizație care este o pensie specială, ce poate fi cumulată cu alte pensii. Vestea excelentă este pentru primarii, viceprimarii şi şefii de consilii judeţene care au ocupat astfel de funcţii începând cu anul 1992 şi care s-au pensionat. Aceştia pot beneficia de indemnizaţii suplimentare, al căror cuantum poate fi şi de 7.000 lei pe lună, scrie presa centrală. Normele metodologice privind acordarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă persoanelor care au îndeplinit funcţia de primar, de viceprimar, de preşedinte sau de vicepreşedinte al consiliului judeţean au fost publicate de Ministerul de Finanţe. Astfel, cei care au deţinut astfel de funcţii pot depune până în 31 martie 2020 cererile pentru acordarea unor indemnizaţii suplimentare. Cererile vor fi centralizate şi trimise mai departe Ministerului Finanţelor până la data de 31 mai 2020.
Cei care au deţinut o astfel de funcţie au drept la o indemnizaţie lunară, calculată la nivelul a 0,4% din venitul lunar înmulţit cu numărul de luni de mandat, dar nu mai mult de 144 de luni (12 ani). Excepţie fac cei care au fost condamnaţi definitiv şi cei care au în derulare un mandat de primar, de viceprimar, de preşedinte sau de vicepreşedinte al consiliului judeţean. Această indemnizaţie se poate cumula cu orice alt tip de pensie.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 23-10-2019 09:21
Noooo.... Doar la așa ceva este bun pizideul: să dea bani celor care au contribuit din plin la distrugerea țării. Să nu uităm că și primarii, alături de parlamentari și cei din „servicii” și „justiție”, au participat din plin la distrugerea țării.
Și nu am auzit pe nimeni, dar absolut pe nimeni, să spună că va desființa aceste pensii „speciale”!!! Rrrumânistanul este pe deficit de peste 20 de ani la fondul de pensii dar dă aceste pensii! Se împrumută să dea aceste pensii și să „pensioneze” haite la 40 de ani. LA 40 DE ANI!!!! Germania vrea să crească vîrsta de pensionare la 69 de ani și Rrrromânica mioritică pensionează gunoaie la 40 de ani!!!! Ca să nu mai pomenim de faptul că nu se mai fac investiții de 30 de ani!!! NIMIC!!! Nu tu un spital, nu tu o autostradă și nici-o cale ferată. NIMIC!!!!
DAR NE MIRĂM DE CE NE PLEACĂ NEPOȚII ȘI COPII ÎN PRIBEGIE! DE ACEEA NE PLEACĂ! PENTRU CĂ VOR SĂ MUNCEASCĂ ȘI PENTRU EI, NU SĂ ȚINĂ ÎN PUF O ARMATĂ DE ASISTAȚI!!!! Ei vor să aibă o șosea, un spital, să-și poată da copii la o școală dotată, nu să le ia statul grosul salariului ca să dea pensii uriașe tuturor paraziților!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 08 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8338   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4477   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4833   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5796   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2393   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1721   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4715   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că după coronavirus va urma o criză economică și alimentară?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter