myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Și Spitalul TBC a apelat la instanță pentru drepturile salariaților

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Nu doar angajații Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie au apelat la instanță pentru a primi sporul de periculozitate (TBC), ci și managerul unității ca angajator a intentat un proces Inspecției Muncii, fiind contestată neîncadrarea activității în condiții deosebite de muncă. După ce, zilele trecute, angajații și-au spus oful, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, dr. Dan Moraru, ne-a precizat că personalul medical din această unitate beneficiază în acest moment de un spor de 55% (limita minimă permisă de lege), iar în această perioadă sunt pe rol două procese ce vizează drepturile salariaților. „Este un proces deschis de sindicalişti, care solicită acordarea limitei maxime de acum, respectiv 85%. Într-o primă instanţă, solicitarea lor a fost respinsă, iar acum este în faza recursului la Curtea de Apel Braşov, care va emite decizia definitivă”, a spus

De asemenea, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Braşov este în litigiu cu Inspecția Muncii pentru obţinerea avizului (de fapt, reînnoirea) de încadrare a locurilor de muncă din spital (a unora) în condiţii deosebite de muncă, pentru periculozitate. Spitalul a beneficiat de încadrarea posturilor în această categorie, inclusiv cu acordarea sporului de 100%, până în 31 decembrie 2016, iar prelungirea putea fi dispusă de Inspecţia Muncii, instituţie care nu a mai eliberat un nou aviz, motivul fiind că nu au fost achiziţionate lămpi bactericide, care să asigure îmbunătăţirea nivelului securităţii şi al protecţiei sănătăţii salariaţilor. „Noi, ca şi angajator, după ce am cerut prelungirea avizului și apoi am dat în judecată Inspecţia Muncii, contestând faptul că a fost tăiat sporul iniţial și locurile de muncă, nu toate, nu mai sunt încadrate în condiții deosebite, ceea ce permite câștigarea vechimii, iar cauza se judecă. Oricare ar fi deciziile instanţelor, noi le vom pune în aplicare”, a declarat managerul.

El a afirmat că, potrivit legislaţiei, ordonatorul principal de credite, care în acest caz este Consiliul Judeţean Braşov, are dreptul de a depăşi procentajul de 30% din fondul total de salarii (alocat tuturor instituțiilor din administrare) pentru acordarea sporurilor, condiţia fiind ca salariaţii să beneficieze de limita minimă. „Pentru a se acorda sporul pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov, la nivelul Consiliului Judeţean Braşov a fost depăşit acel plafon de 30%, fiind dată prin lege o derogare pentru spitalele monospecialitate, iar în aceste condiţii, personalul de la unitatea noastră a putut beneficia numai de limita minimă de 55%”, a mai explicat managerul.

Citiți și:

BRAȘOV. Angajații Spitalului TBC acuză că li se încalcă drepturile salariale

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-1 #1 Barbu Gh. 05-11-2019 19:00
Toată lumea cere, toată lumea vrea. Așa-i bugetarul român, pomanagiu, vrea cât mai mult la o prestație cât mai mică. Dar unul nu-și pune întrebarea: de unde bani? Pornim tiparnița, că aia a mai rămas, deoarece la împrumuturi deja suntem „campioni”!
Sporuri de 100%??? 55%??? Păi nu era vorba de un maxim de 30%? MAXIM!!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 03 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8378   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3085   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3598   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5522   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1736   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4735   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6800   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile s-au grăbit cu luarea măsurilor de relaxare?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter