myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Brai-Cata rămâne doar cu cartierul Noua

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Din cauza felului dezastruos în care s-a ocupat de ridicarea deşeurilor menajere din zona de responsabilitate, compania Brai-Cata va pierde, de la 1 decembrie, dreptul de operare în cea mai mare parte a municipiului Braşov, rămânând doar cu platformele de gunoi din cartierul Noua.

A pierdut, astfel, centrul istoric, Șchei, Scriitorilor, Valea Cetății şi Astra.
Anunţul a fost făcut, în această după-masă, de reprezentanţii Primăriei Braşov.
Braşovenii s-au plâns de nenumărate ori, mai ales pe internet - unde au postat şi imagini - cu privire la faptul că se adună „munţi” de gunoaie la platforme.

În cele din urmă, primarul a dispus (astăzi) redimensionarea activității firmei în funcție de resursele materiale și umane pe care le poate asigura.

Astfel, la contractul de colectare a deșeurilor de la populație (contract încheiat pe perioadă determinată, până la finalizarea procedurii de licitație pentru concesionarea acestui serviciu) a fost semnat un act adițional care stipulează că, începând cu data de 1 decembrie, Brai-Cata va ridica gunoiul menajer doar de pe platformele din cartierul Noua, iar în celelalte cartiere deșeurile vor fi colectate de celălalt operator.

„În urma sesizărilor primite, în cursul nopții trecute am efectuat un control pe teren împreună cu reprezentanții Poliției Locale și cei ai Serviciului de Salubrizare, unde am constatat că modul în care această firmă își îndeplinește obligațiile contractuale este unul cel puțin defectuos. Astăzi am invitat la primărie patronatul celor două firme pentru a le prezenta cele constatate și măsurile pe care le-am dispus. Brai-Cata trebuie ca până în 1 decembrie să aducă lucrurile la normal în zonele în care operează. Comprest, începând de astăzi, a demarat activitatea de ridicare a deșeurilor depuse accidental din jurul platformelor de depozitare a deșeurilor din cartierele în care operează Brai-Cata, iar această acțiune va continua până la revenirea la starea de normalitate. Brai-Cata va rămâne de la 1 decembrie doar cu cartierul Noua, pentru colectarea deșeurilor menajere și are termen 30 de zile să demonstreze că are capacitatea de a gestiona acest cartier, iar dacă nu, de la 1 ianuarie va pierde dreptul de a opera în municipiul Brașov”, a declarat primarul George Scripcaru.

Conform contractului cadru pentru serviciul de salubrizare și deszăpezire a domeniului public, firma Comprest trebuie să prezinte în 29 noiembrie dotarea necesară, precum și graficul de intervenție pentru a asigura curățenia pe domeniul public și deszăpezirea orașului.

În altă ordine de idei, Primăria Brașov a fost inclusă în Strategia de Management Integrat al Deșeurilor și împreună cu consultantul Jaspers continuă procedurile pentru modernizare sistemului de colectare a deșeurilor, cu finanțare nerambursabilă din fonduri europene și încheierea unui contract de concesionare a serviciului de colectare a deșeurilor.

„Până atunci, am solicitat firmei Comprest ca în următoarele săptămâni, în toate cartierele Brașovului, să fie amplasate eco-insule de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile (containere tip iglu). Dacă este posibil, ele vor fi amplasate la fiecare platformă de gunoi, iar dacă nu, măcar o eco-insulă la trei platforme de depozitare a deșeurilor”, a mai spus primarul.

Amintim că, recent, la Braşov au fost filmaţi angajaţi de la salubritate care aruncau în aceeaşi maşină de gunoi deşeurile puse selectiv de cetăţeni la o eco-insulă.

VEZI ŞI:

Colectare selectivă a deşeurilor?! NU la BRAŞOV... Concedieri la nivelul firmei de salubritate (VIDEO)

Sursă foto - Primăria Braşov 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 21-11-2019 18:31
Chiar, o întrebare am și eu, și cred că sunt în asentimentul marii majorități a brașovenilor: de ce nu au fost mobilizați și gardienii publici pentru strângerea corespunzătoare a deșeurilor menajere? Păi, să îi vedem și noi că sunt utili urbei!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter