myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAŞOV. ATRACŢIE. Safari în savană, la Grădina Zoologică Braşov

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Grădina Zoologică Brașov oferă publicului, începând de astăzi, o nouă atracție, o călătorie virtuală în savana africană, informează Primăria Braşov.

Toţi cei care vor să cunoască flora și fauna din savană și, în același timp, să simtă cum este acolo, o pot face cu autobuzul safari și cu ochelarii de realitate virtuală.

„După cum am anunțat încă de la finalizarea lucrărilor de modernizare a Grădinii Zologice, aceasta va deveni un loc de petrecere a timpului liber, un spațiu educațional și în același timp un loc în care animalele să se simtă cât mai aproape de mediul lor natural. Prima etapă a fost să extindem spațiile pentru animale, ca să le oferim acestora condiții cât mai apropiate de mediul lor natural, dar și suprafața grădinii, pentru ca oamenii să se poate plimba ca într-un parc. A urmat planetariul, care este o facilitate pentru recreere, dar și educațională. De astăzi, vizitatorii au ocazia, prin intermediul realității virtuale, să viziteze savana africană, să vadă animalele care trăiesc în această zonă și chiar să simtă care sunt riscurile unei astfel de călătorii. De anul viitor, vizitatorii vor avea parte de noi atracții: foci, lei-de-mare şi pinguini, zebre și vom finaliza lucrările de reconstrucție a spațiilor pentru reptile, insecte și păsări exotice. Având în vedere că de la an la an numărul de vizitatori este în creștere, precum și faptul că tot mai multe școli apelează la lecții deschise la Grădina Zoologică, consider că direcția pe care am ales-o este ce bună și face din această grădină cea mai ofertantă facilitate de acest tip din România”, a declarat primarul George Scripcaru.

Diversificarea activităţilor

Turul virtual „Safari” este un obiectiv destinat diversificării activităţilor oferite vizitatorilor, pe lângă vizitarea grădinii zoologice şi  Planetariu.

„Turul virtual, cu o durată de aproape un sfert de oră, este conceput astfel încât să ofere experienţa unei călătorii de tip safari unui număr de maximum 10 persoane (numărul de locuri disponibil în autobuzul virtual). Prin intermediul căştilor VR, vizitatorii vor vedea pe parcursul turului animale specifice zonei de savană africană (elefanţi, lei, rinoceri, păsări exotice etc.) într-un peisaj cu relief şi vegetaţie specifică, vizibil la 360 de grade. Experienţa este completată de senzaţii fizice care imită traseul autovehiculului pe un teren accidentat (denivelări, podeţ de lemn), precum şi de momente inedite care previn monotonia unei simple plimbări (un elefant aruncă apă cu trompa în direcţia privitorului, un rinocer urmăreşte maşina şi se izbeşte de aceasta). Pe lângă fondul sonor alcătuit din sunetele specifice, pe parcursul întregului tur vizitatorii primesc informaţii, prin intermediul unui narator, despre speciile de animale pe care le văd (identificarea animalelor şi curiozităţi despre viaţa acestora). Un alt beneficiu important al turului virtual este cel educaţional: fiind o activitate accesibilă şi atractivă pentru persoane din majoritatea categoriilor de vârstă, este o metodă eficientă de transmitere a mesajelor educaţionale despre viaţa animalelor sălbatice nu doar şcolarilor, ci şi persoanelor adulte”, subliniază Primăria Braşov.

Valoarea proiectului este de aproximativ 570.000 lei.  Preţurile biletelor sunt de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârsta între 6 şi 14 ani.

„Copiii cu vârsta sub 6 ani nu au acces la acest obiectiv, acest gen de activitate nefiindu-le recomandat din motive de siguranţă”, precizează Primăria Braşov.

Lucrări finalizate în 2020

În acest context, Primăria Braşov a anunţat că, pe parcursul anului 2020, vor fi finalizate lucrările la adăposturile interioare şi exterioare destinate focilor, leilor-de-mare şi a pinguinilor. În momentul de față este finalizată partea de săpătură, îmbunătățirea terenului de fundare,  iar structura de rezistență este finalizată în proporție de 15%.

„De asemenea, se vor finaliza reamenajarea spaţiului destinat zebrelor, reconstrucţia zonei destinate reptilelor şi a celei care va adăposti colecţia de insecte, artropode şi amfibieni (ambele zone fiind situate în incinta Clădirii Exotice).  Adăposturile interioare din incinta Clădirii Exotice, destinate mai multor specii de păsări exotice, precum şi adăposturile exterioare corespondente, vor fi complet amenajate şi mobilate, în vederea populării acestora. Se vor finaliza amenajarea şi mobilarea adăposturilor interioare şi exterioare destinate marmosetelor şi tamarinilor”, menţionează Primăria Braşov.

Totodată, spaţiul actual al mistreţilor va fi reamenajat, urmând să devină o zonă care va adăposti animale specifice Americii de Sud: tapir, capybara, mara, furnicar. Populaţia de mistreţi va fi relocată într-un spaţiu nou, care va fi construit într-o zonă disponibilă din grădina zoologică, optimă pentru aceste animale din punctul de vedere al reliefului natural şi al vegetaţiei existente.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Lun, 10 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8359   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1129   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3702   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4883   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2465   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0721   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4725   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.0100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că se impune continuarea stării de alertă?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter