myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Desenele persoanelor cu dizabilități, în calendarul pe 2020

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

De 27 de ani, la nivel mondial, ziua de 3 decembrie reprezintă Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. „Un prilej de a-i sărbători pe o parte dintre concetățenii noștri, oameni dragi, care dețin o multitudine de abilități. Un prilej pentru a-i motiva pe brașoveni să combată discriminarea și să sprijine inițiativa Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru 2019:  «Viitorul este accesibil» - lumea întreagă să devină mai responsabilă în ceea ce privește integrarea persoanelor cu dizabilități în societate”, spun reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov.

Aceștia au menționat că din 25 noiembrie, când s-a sărbătorit Ziua Mondială de luptă împotriva violenței asupra femeii, până pe 3 decembrie, de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, la nivelul locuințelor protejate, a centrelor de îngrijire și asistență, a centrelor de recuperare, a centrului maternal și a centrelor de zi din subordinea DGASPC Brașov s-a desfășurat competiția „Stop stigmatizării! Stop violențelor!“. Aceasta a constat în realizarea de către persoanele cu dizabilități – copii și adulți - a unor desene artistice având ca temă drepturile persoanelor cu dizabilități și alte victimelor violenței domestice, care vor fi folosite drept imagini pentru realizarea calendarului personalizat al DGASPC Brașov pentru anul 2020. „Ne exprimăm speranța că, prin organizarea acestor manifestari, în care sunt implicate direct persoanele cu dizabilități, să punem în valoare și să promovăm talentul și abilitățile deosebite ale acestor persoane speciale și să eliminăm barierele, astfel încât viitorul să le fie accesibil, acest deziderat reprezentând și una din misiunile DGASPC Brașov”, spune directorul general al instituției, Julieta Aurelia Gîrbacea.

19.318 dosare de handicap, 1.382 pentru copii

În anul 2019, 8.440 de persoane au depus dosare la DGASPC Brașov în vederea evaluării și încadrării, respectiv reîncadrării, în grad de handicap, fiind emisede către Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brașov 8.282 certificate de încadrare în grad de handicap pentru persoane adulte, și 921 certificate de încadrare în grad de handicap pentru copii, emise de Comisia pentru Protecția Copilului Brașov.
La nivelul DGASPC Brașov au fost procesate, în primele 11 luni ale anului, 19.318 dosare de handicap, din care 17.936 adulți și 1.382 copii. De asemenea, 233 de brașoveni cu dizabilități au solicitat eliberarea cardului european de dizabilitate, 2.157au cerut scutire de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale în baza rovinietei și 33 au cerut plata dobânzii la creditele de care pot beneficia persoanele cu handicap grav sau accentuat ori persoana care are în îngrijire cel puţin un copil cu handicap grav sau accentuat, conform prevederilor Legii 448/2006, republicată.
În centrele rezidențiale ale DGASPC Brașov sunt găzduite, în acest moment, 326 de persoane cu dizabilități, din care 121 de copii și 205 adulți.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9429   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6098   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8066   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6187   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5272   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că primarul Allen Coliban va face „curățenie” la secția de handbal a CSM Corona Brașov după ratarea promovării în Liga Națională?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter