myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

IJP Braşov, implicat în Proiectul internaţional RAISA

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Săptămâna aceasta a avut loc deschiderea oficială a unui proiect internaţional al cărui scop este îmbunătăţirea metodelor şi tehnicilor de investigare, precum şi a cunoştinţelor lucrătorilor implicaţi în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare în România, Ungaria şi Bulgaria.

Proiectul RAISA, care este finanţat prin Programul Hercule III de către Oficiul de luptă antifraudă, se va derula şi în judeţul Braşov.
Perioada de implementare se va încheia pe 31 ianuarie 2021, iar bugetul total al proiectului este de 102,104.02 euro, dintre care 81,683.21 euro finanţare OLAF şi 20,420.81 euro cofinanţare IJP Dolj.

Inspectoratele judeţene de poliţie din Alba, Arad, Brașov, Giurgiu, Mehedinți şi Direcţia Regională Vamală Craiova sunt co-beneficiari, în România.

În luna aprilie, de va desfăşura în Alba Iulia un workshop, iar în lunile iulie și octombrie, la Brașov, respectiv Arad, vor avea loc două seminarii internaționale. În luna decembrie este programată conferinţa de închidere, la Craiova.

„Inițiativa IPJ Dolj, prin proiectul RAISA, este de a îmbunătăți cunoștințele a aproximativ 270 de reprezentanți din România, Bulgaria şi Ungaria (polițiști, inspectori vamali și fiscali) cu privire la tehnicile și metodele de investigare utilizate în lupta împotriva fraudei prin achiziții intracomunitare pentru a le crește capacitatea de investigare a fraudelor care afectează interesele financiare ale UE”, au explicat reprezentanţii IJP Braşov.

„Pe parcursul activităților proiectului ne propunem atât realizarea unei expertize în domeniu pentru lucrătorii de investigare a fraudelor, cât și a unei cooperării transfrontaliere îmbunătățite RO-BG-UNG. Ca și rezultate care vor fi atinse, în acest proiect amintim: realizarea schimbului de experienţă şi bune practici între agenţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Ungaria cu atribuţii în domeniul luptei împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare;
facilitarea unei cooperări active între instituţiile cu responsabilităţi în domeniu și sensibilizarea specialiştilor de investigarea fraudelor (poliţişti-inspectori vamali-inspectori fiscali) cu privire la situaţia actuală a problematicii din domeniul vizat”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Judeţeană Braşov.
În cadrul proiectului va fi tipărită şi o broşură - „Metode și tehnici folosite în lupta împotriva fraudei cu achizitii intracomunitare în România, Bulgaria și Ungaria”.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 07 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8314   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4445   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4595   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5663   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2400   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1682   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4702   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.0000   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu desfiinţa­rea locurilor de parcare de lângă Parcul Central?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter