myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS. Preşedintele Klaus Iohannis, MESAJ pentru ROMÂNI

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După şedinţa CSAT, convocată pentru a discuta pe tema coronavirus, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, conform digi24.ro: „Am avut o discuție aplicată cu autoritățile care au responsabilități cu privire la măsurile concrete în vederea unor potențiale cazuri de coronavirus. Până în acest moment nu avem niciun caz confirmat de infecție cu acest virus în România. Am primit și rezultatele din Gorj care sunt negative.

Nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o ugență medicală globală. Toate statele sunt vulnerabile.

Din analiza CSAT s-a constat că instituțiile au luat la timp măsurile care se impun. Astăzi le-am cerut tuturor decidenților să rămână la cel mai înalt nivel de implicare și vigilență pentru că trebuie să tratăm cu maximă responsabilitate dar și cu calm.

Sunt necesare eforturi pentru asigurarea măsurilor preventive dar și a celor care se impun pentru gestionarea eventualelor cazuri pe teritoriul României.

În CSAT am subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate. Este nevoie de un efort comun și unitar și de aplicarea riguroasă și fără abateri a măsurilor de prevenție pentru a asigura cea mai bună protecție a cetățenilor.

Am hotărât să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea persoanelor cu probleme respiratorii la granițele tereste și martime.

Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar pentru acoperirea granițelor.

În eventualitatea confirmării unor cazuri este esențială protecția personalului medical. Ca atare autoritățile trebuie să asigure personalului medicale toate resursele necesare.

Am luat decizia de a achiziționa echipamente de protecție și medicamente.

Conform evoluției de până acum, persoanele care pot dezvolta complicații sunt în special vârstnicii. Ca atare trebuie acordată o atenție deosebită acestor persoane vulnerabile.

Urmează să fie implementată cât mai rapid linia telefonică gestionată de Ministerul Sănătății destinată celor care solicită informații.

Am încredere că instituțiile implicate au capacitatea de a gestiona aceste situații atât pe latura preventivă cât și de gestionare a unor eventuale cazuri.

Nu există motive de panică. E esențial să tratăm cu toată atenția și să ne informăm permanent din surse oficiale și credibile.

Reiau apelul și către mass-media: informați oamenii corect și constant dar echilibrat și fără excese, fără să transformăm în ceva senzațional.

În același timp, toți cetățenii trebuie să înțeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituțiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicațiile și sfaturile autorităților, pentru a avea o strategie de succes în a preveni și a combate infecțiile cu coronavirus.

Cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenția.

De aceea, îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a tuturor specialiștilor, inclusiv a celor din Organizația Mondială a Sănătății, conform căreia cea mai sigură protecție este menținerea unei igiene personale permanente”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 26-02-2020 17:57
Marele C.S.A.T. O adunătură de paraziți inutili care nu își justifică existența. Ce-a făcut C.S.A.T.-ul p**ii când s-a ras industria? Dar când s-a pus la pământ agricultura?
În schimb, vin acum și ne zic nouă că este bine să fie bine, să nu fie rău.
Cine are chef să râdă, să citească tâmpeniile debite de ăștia. Ultima propoziție este apogeul sfaturilor emanate de aceste „minți luminate” din C.S.A T.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Lun, 03 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8351   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1131   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3685   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4859   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2441   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0633   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4721   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.0900   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că Braşovul are o rată de dezvoltare mai mare decât Singapore?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter