myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Parcarea de la Aulă se transformă

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După aproape cinci ani de când se discută despre el, căminul studenţesc din spatele Aulei Universităţii „Transilvania” din Braşov a ajuns în faza în care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, printr-o hotărâre de guvern aprobată joi. Căminul va fi realizat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar finanţarea va fi asigurată prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, dar şi din veniturile proprii ale Universităţii „Transilvania” din Braşov, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite, se arată în HG. Valoarea totală a investiţiei este de 42.034.000 lei. Din această sumă, finanţarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei este de 39.985.000 lei, iar contribuţia Universităţii Transilvania este de 2.049.000 lei. Implementarea proiectului ar urma să se facă în 22 de luni. Căminul se va construi în spatele Aulei „Sergiu T. Chiriacescu” a Universităţii „Transilvania” de pe strada Iuliu Maniu, unde este acum parcarea.
Accesul în viitorul complex se va face de pe străzile Iuliu Maniu, Traian Grozăvescu şi Mihai Viteazul, iar la sol şi în subsolul clădirii se vor amenaja 190 locuri de parcare.

Clădire cu patru etaje

Potrivit certificatului de urbanism obţinut în 2017 de Universitatea Transilvania, se poate construi o clădire cu patru etaje, plus încă două retrase, iar suprafaţa fiecărui etaj poate fi de maxim 1.200 de metri pătraţi. Căminul va fi un conplex cu spaţii de cazare, spaţii multifuncţionale, spaţii de alimentaţie publică, parcaje, spaţii tehnice şi un bazin de înot acoperit. Suprafaţa de teren afectată de proiect este de 9.359 de metri pătraţi, iar construcţiile se vor realiza pe 2.742 de metri pătraţi. Alţi 754 de metri pătraţi vor fi ocupaţi de suprafeţe pietonale, iar 1.080 metri pătraţi de spaţiile verzi. De asemenea, 4.783 de metri pătraţi vor fi destinaţi circulaţiei rutiere şi parcărilor. Căminul studenţesc va fi dotat cu săli de lectură, săli de mese cu chicinetă, spălătorii, uscătoare, spaţii tehnice, cabine pentru portari în zona de acces, recepţii şi ascensoare pentru persoanele cu dizabilităţi. La toate acestea se adăugă sisteme de încălzire proprii, reţele de internet şi televiziune, sisteme de supraveghere video, sisteme de detecţie incendiu şi sisteme de securitate acces cartele.  Căminul va avea 103 camere, a câte două paturi fiecare, cu grup sanitar propriu și balcon. Accesul în viitorul complex se va face de pe străzile Iuliu Maniu, Traian Grozăvescu şi Mihai Viteazul, iar la sol şi în subsolul clădirii se vor amenaja 190 locuri de parcare.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Stegarul din Brasov
0 #1 Stegarul din Brasov 28-02-2020 17:02
Cine naiba aproba construirea unui camin de studenti intr-o zona rezidentiala? Vecinii din zona aia chiar asa de mutalai sunt de nu zic nimic? Parcari nu au, spatii verzi aproape deloc si acum se trezesc cu un CAMIN!! La doi pasi de mall si zona de business a orasului
Citat | Raportează către un administrator
Stegarul din Brasov
0 #2 Stegarul din Brasov 28-02-2020 17:03
Si ce mediu academic avem. Oameni lipsiti de viziune si inteligenta. Daca atat i-a dus capul, sa faca un camin acolo. Puteau lejer sa negocieze cu primaria pentru un schimb de teren profitabil, cel din centru pentru unul mai mare la periferie unde sa construiasca un campus asemanator cu colina. Dar ei nu, sa facem un camin la intamplare acolo, sa aglomeram zona intr-un oras si asa sufocat. Mediul academic brasovean dovedeste cat slab este, daca mai avea careva dubii. Centru universitar care ocupa mijlocul orasului si care nu aduce plus valoare urbei sale!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 14 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8430   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2615   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3361   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5370   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2495   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1276   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4762   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.3100   Scădere
Anunturi MyTEX

În lipsa „legii carantinei”, credeţi că preşedintele Klaus Iohannis va decreta o nouă stare de urgenţă?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter