myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Mașini electrice și concert de Ziua Universității

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ziua Universităţii Transilvania din Brașov, stabilită pe 1 Martie, este sărbătorită şi în acest an,  ajungând la a opta ediție și fiind marcată de numeroase evenimente cu caracter științific, cultural-artistic și sportiv la care sunt așteptați să participe studenți și profesori ai universității, dar și persoane interesate de manifestările organizate în această perioadă.
Acestea (ateliere, workshop-uri tematice, seminarii, simpozioane, dezbateri, expoziții, concursuri și spectacole) au început deja, dar pe facultăți, și vor comtinua până vineri, 6 martie, cele pentru publicul larg fiind concentrate pe 1 și 2 martie, la nivel de Universitate și în comunitate.

Astăzi, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare, are loc prezentarea unei mașini electrice și a uneia electro-hidraulice. Tot la Institut vizitatorii vor putea vedea standuri holografice și sisteme haptice. Pentru cei care vor să afle cum se folosește un defibrilator automat în situații de urgență, Facultatea de Medicină a pregătit o demonstrație în corpul K al Universității.
Seara, începând cu ora 18.00, la Aula „Sergiu T. Chiriacescu” este programat Concertul susținut de Orchestra de Cameră a Universității Transilvania. Sub bagheta dirijorului Traian Ichim vor concerta soliștii Radu Ropotan-vioară și Szőcs Botond - pian. În program: Antonio Vivaldi și Serghei Rahmaninov.
Și în săptămâna care urmează sunt programate evenimente pentru a marca Ziua Universității. Literatura iese și anul acesta în oraș. Facultatea de Litere organizează luni, 2 martie 2020, un nou program de lecturi publice de poezie, proză și dramaturgie ale studenților, absolvenților și profesorilor, eveniment care se va desfășura în mai multe librării din centrul orașului. Pe parcursul întregii zile la Centrul Multicultural poate fi vizitată expoziția „AIVA. Semne de apă”.
În plus, vor fi ateliere, workshopuri tematice, seminarii, cursuri, simpozioane, dezbateri, expoziții, concursuri și spectacole.

Tot mai mare implicareîn comunitate

În ultimii ani, rolul și locul universității în comunitatea brașoveană, dar și în spațiul național și internațional al educației și cercetării a crescut, devenind deja o tradiție: Ziua Universității, Gala șefilor de promoție, AFCO, Festivalul Studențesc al Muzicii de Cameră Brassovia, Conferințele Universității, Stagiunea de concerte, expozițiile de sculptură, lansările de carte, întâlnire cu personalități. Echipa Blue Stream Line, automobilul electric, școala de restaurare IL sunt alte realizări ale studenților universității, care sunt deja recunoscute nu numai printre brașoveni.
Etnovember, școlile de vară pentru studenți, conferințe și workshopuri la care au participat cadre didactice și studenți, acțiuni de voluntariat, competiții sportive și spectacole cultural artistice sunt alte activități la care studenții au participat pe parcursul anilor.
În acești șapte ani comunitatea a devenit și ea parte din universitate prin Podiumul companiilor sau AFCO, universitatea aflându-se într-un dialog permanent cu reprezentanții mediului economic și socio-cultural.
„Ne propunem ca în continuare comunitatea academică a universității noastre să fie o prezență activă în regiune nu numai în promovarea valorilor educaționale europene şi universale, dar şi în implicarea în dezvoltarea de activități economice, socio-culturale, reprezentând una din instituțiile emblematice ale Braşovului”, afirmă prof. dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Braşov.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Ma, 21 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2171   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7725   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5589   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2395   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3056   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Vi se pare corectă regula „două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă nou construită”?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter